Задържаха нелегални имигранти на българо - гръцката граница

  • 30 ноември 2011 16:07

  • 913
  • 0
Задържаха нелегални имигранти на българо - гръцката граница
©

Гранични полицаи от ГПУ-Петрич задържаха четирима чужденци на българо-гръцката граница, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тази нощ гранични полицаи от Петрич задържали четирима чужди граждани – трима мъже от Сирия и един от Ирак, с помощта на термовизия и очила за нощно виждане. Нарушителите били заловени на 20 м от границата в района на с. Тополница. Всичките имат регистрационни карти за чужденци и са подали молби за получаване на бежански статут в Държавната агенция по бежанците. Те са задържани в ГПУ-Петрич.

Вчера на ГКПП – Видин за излизане от страната пристигнал лек автомобил „Фолксваген транспортер”, управляван от 26-годишен холандски гражданин от иракски произход. В автомобила пътували още 9 души, които представили холандски документи за самоличност.

Граничният полицай, който извършвал проверката, се усъмнил в идентичността на някои от пътниците. Така при извършената допълнителна справка е установено, че петима от тях са иракски граждани с преотстъпени холандски документи. Те били задържани на българо-турската граница на 16 септември тази година и са поискали бежански статут. Петимата са задържани в ГПУ-Видин, работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
913 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини