Преговорите в БДЖ се провалиха - стачката продължава

  • 30 ноември 2011 16:00

  • 5259
  • 4
Преговорите в БДЖ се провалиха - стачката продължава
©

Синдикатите и ръководството на БДЖ спорят за подписването на нов колективен трудов договор. Синдикатите настояха да се подпише колективен трудов договор (КТД) в рамките на този от 2009 г.

Нямаме законово задължение да сключим КТД, не можете да ни казвате кого да държа на работа и кого не. Вие ми казвате сега с кого да работя, заяви изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев.

„На кого решава проблемите КТД-то?”, попита Петър Бунев от КНСБ. Той се присъедини към преговорите след националния протестен митинг пред Народното събрание и заяви: „Парламентът ще си изтегли промените, тук не искат ли?”. Колеги, спрете стачката, призова Владимир Владимиров, председател на Съвета на директорите в БДЖ, по време на преговорите със синдикатите. Той предложи на синдикатите заедно да решат въпроса с неразплатените 2.3 млн. лв. за ваучери на служителите на железниците.

След няколко часа безплодни опити в търсене на компромис преговорите бяха прекратени. Стачката продължава, синдикати и ръководство се събират около масата на преговорите утре в 10 часа.

Последвайте канала на

Novini.bg
5259 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
e

2011.12.01 | 12:14

4
---- Прикрепено писмо (до "вносния министър" на финансите Симеон Дянков) ---- Подател: евгени славков До: PRESS-OFFICE@MINFIN.BG Относно: до "вносния министър" на финансите Симеон Дянков Дата: Сряда, 2011, Ноември 30 17:40:28 ЕЕТ Господин Дянков,ти срам имаш ли че говориш за "реформи отвън".Нека си спомним как СТАРИТЕ БСП-РЕФОРМАТОРИ чрез ДЪЛГОГОДИШНИТЕ СИ СЛУЖИТЕИ-бивши МУТРИ, внесоха свеж прифкус на "Реформата ". Внасяйки нови полпълненя с дипломи от престижни университети В САЩ.Да не си мислиш,че някой ще си помисли,че тук има пръст Америка.Не Дянков,ходовете на престъпното ви правителство поцват да се "вмирисват'",поради съществото на "материала". Между другото като встъпително запознаване на обществото с тебе ,не бе забравено да ИЗЯВИШ интервюто ти, в което ти казваш как "жена ти" те е издържала.Такъв НОВ ВНОС ,Основната ПАРТИЯ на Борисов направи и чрез Сакскобурготски,идвайки от Испания и всички си помислихме :Край на терора от ГЛАВНИЦАТА .Уви СТАРИТЕ РЕЖИСУОРИ на Пьравнов и заслужилите майстори на МИМИКРИЯТА-Брисов внесоха СВЕЖ ПРИВКУС.Аааа,да не забравя да те попитам КАКВО СТАВА С ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА БЪЛГАРИЯ,НЯКОГА ПРОДАДЕН ОТ ПРЕДШЕСТВЕНИКА ТИ МИЛЕН ВЕЛЧЕВ ,И СЕГА ДОСТА НЕРАЗГОВОРЛИВ МОМЕНТ ЗА ТЕБЕ ????! .Хаиде сега имаш свободата да се изявяваш по медиите ,защото ще те питат.Да се подготвиш да отговаряш и за отхвърлени печеливши оферти относно АЕЦ-Белене и ГАЗИФИКАЦИЯТА. Ако се затрудняваш обади се на Георги Първанов ,той няма да забрави да каже на Борисов какво да ти каже.
Без думи

2011.12.01 | 07:48

3
Че си неграмотен, личи си, че си прост, личи си, ама малко поне адекватен да беше.Форумни герои, моля напуснете този свят.Един съвет, от мен, ако искате да ви чуят, научете се, как да се изразявате, как да се обръщате, образовайте се, поинтересувайте се, спрете да пиете и тогава пишете, та виш някой ви взел на сериозно.
АБВ

2011.12.01 | 07:48

2
Кога ще се прибереш в лудницата?
nik

2011.12.01 | 02:16

1
I sega kak shte otidem na 8mi?

Добави коментар

Водещи новини