БСП поиска оставката на шефа на АПИ (видео)

  • 09 юни 2016 11:15

  • 3342
  • 1
БСП поиска оставката на шефа на АПИ (видео)
© Булфото

БСП поиска оставката на председателя на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура Лазар Лазаров. От левицата ще внесат и сигнал до прокуратурата заради разходването на средства от агенцията.

„ГЕРБ обещаха, че ще демонтират модела „Кой". Не само, че не го демонтираха, но го надградиха. Обещаха, че ще разрушат и разбият обръчите от фирми, които са били във властта. Не само, че не направиха това, ами и си изградиха свои компании и обръчи от фирми", обясни аргументите на левицата депутатът от БСП Жельо Бойчев.

По думите му нагледен пример за това е фирма "Агромах". "От отговор на въпрос, който сме отправили към министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, става ясно, че от момента на идването на Лазар Лазаров и Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена като министър през 2014 година до април фирма "Агромах" ударно печели обществени поръчки, чийто възложител е Министерство на регионалното развитие и в частност Агенция "Пътна инфраструктура". Забележете, сумата е 293 800 000 лева", каза Бойчев, цитиран от Дарик.

Големият въпрос, който от опозицията си задавали, тъй като - подчерта Бойчев - правителството и ГЕРБ имат претенцията за борци с корупция, борци с контрабанда, е за това как те спират всички злоупотреби - е дали Лазар Лазаров е присъствал на работни срещи и неговото име фигурира в работни протоколи по време на строителството на магистрала "Марица" между възложителя, изпълнителя и фирмата, която е упражнявала надзора, във времето, когато Лазар Лазаров не е бил шеф на АПИ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3342 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Крадеца вика дръжте крадеца

2016.06.16 | 09:56

1
Крадеца вика дръжте крадеца. Трафиканти на валута, милионери с най-голямото си нахалство хвърлят прах, правят димки за да прикрият собствените си далавери. Кажете как станахте милионери другари социалисти ? Какво му е социалното на един милионер олигарх ? Не ви ли е срам да се наричате социалисти ? Точно такива като вас опозориха социалистическия идеал.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини