Двама са задържани за обира на пощата в Хасково

  • 09 юни 2016 08:05

  • 6412
  • 1
Двама са задържани за обира на пощата в Хасково
©

Двама души са били задържани във връзка с вчерашния обир на пощата в Хасково. Вероятно е замесен вътрешен човек, съобщава БТВ.

От рано тази сутрин пред пощата чакат възрастни хора, които се опасяват, че няма да могат да си вземат пенсиите.

Припомняме, че крадци нахлуха снощи в пощата в Хасково и извършиха дързък обир. В касите в този момент са били парите за пенсиите на стотици граждани. Въпреки СОТ-а и живата охрана бандитите са задигнали 1,8 млн. лева.

Крадците са били повече от трима. Те проникват в пощата през служебния вход. Първо режат решетките на оградата, после разбиват патрона на вратата. Обезвреждат и камерите и връзват живата охрана.

Разбити са три каси и са взети всички пари. Преди да си тръгне, групата заличава следите си с препарат, подобен на белина и много коса, взета от фризьорски салон.

Централната поща в Хасково се е ползвала за трезор, въпреки че по закон за целта трябва да се използва направен за целта обект с нужното ниво на сигурност. И въпреки предписанията към охранителните фирми, които така и не са били изпълнени преди вчерашния обир, вероятно най-голям в историята на Хасково.

Смята се, че извършителите не са местни. На територията на цялата страна текат претърсвания, привикват се и хора от крими контингента.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6412 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.09 | 22:13

1
Pitaite kradlivata Tikva....toi 3nae koi e i t.n

Добави коментар

Водещи новини