Пиян шофьор блъсна кола и избяга

  • 07 юни 2016 12:57

  • 1211
  • 0
Пиян шофьор блъсна кола и избяга
©

Водач предизвикал пътен инцидент близо до село Ивански и напуснал произшествието, съобщават от шуменската полиция. Малко след това бил установен в Шумен, изяснено било, че управлява с 2,72 промила алкохол. Сигнал за пътно-транспортно произшествие край село Ивански, в посока към Смядово бил получен малко след 12 часа.

Водач на лек автомобил „Мицубиши" със софийска регистрация съобщил, че зад него се е движил „Фолксваген Поло"с шуменска регистрация и го блъснал. Вместо да се изясни ситуацията, водачът на „Поло"-то обърнал автомобила и потеглил в обратна посока. Предприети са действия за установяването му. Малко по-късно описаният автомобил е засечен в Шумен и водачът е проверен.

56-годишният мъж е тестван с дрегер, който отчел 2,72 промила алкохол в издишания въздух.Водачът дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейския арест.

За шофиране в нетрезво състояние с над 1,2 промила е започнато досъдебно производство. Съставен му е акт и за неспазена дистанция и причинения пътен инцидент, както и за напускането му от мястото на произшествието.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1211 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини