Германският президент отказа да се кандидатира за втори мандат

  • 04 юни 2016 09:06

  • 4805
  • 2
Германският президент отказа да се кандидатира за втори мандат
© gettyimages (архив)

Германският президент Йоахим Гаук няма да се кандидатира за втори мандат заради своята напреднала възраст, както и по здравословни причини, предаде Ройтерс, като се позова на таблоида "Билд".

Вестникът с най-висок тираж в Германия цитира политически източници. Очаква се 76-годишният Гаук да обясни своето решение на среща с канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се в понеделник. Петгодишният мандат на германския президент изтича догодина. По конституция той има право да преизбран само веднъж.

В Германия държавният глава има до голяма степен церемониална роля. Той е избиран не пряко, а от специално свикано Федерално събрание.

Последвайте канала на

БТА
4805 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.14 | 12:33

2
Явно е човек с достойнство! Дошло му е до гуша тая античовешка политика и е решил да се маха от помията на меркел. Браво!
Каро

2016.11.14 | 12:33

1
Кака му Меркел такъв комплекс за малоценност му е създала дето ще го помни до края на живота си хахахахахааахахахаахаххаххааххахаааааааахахахахахаахаххаахахахаххаахахахахааахахахахах

Добави коментар

Водещи новини