Четири възможности за допълнителна пенсия, предлагат от БСК

  • 31 май 2016 14:26

  • 16510
  • 3
Четири възможности за допълнителна пенсия, предлагат от БСК
© Novini.bg

От Българската стопанска камара предлагат четири възможности за избор на бъдещите пенсионери как да получават допълнителната пенсия от втория стълб. Това се посочва в позиция относно предстоящите промени в Кодекса за социално осигуряване.

От организацията настояват за запазване на личните партиди на осигурените лица и осигуряване на свободен избор на хората между няколко варианта. Първият предвижда еднократно изтегляне на натрупаната сума в личната партида. Втората възможност е разсрочено плащане на месечна пенсия в размер и за срок, определени от самия човек, като се запази правото на наследяване на парите. Втората пенсия да се наследява от съпруг и непълнолетни деца. Третият вариант включва пожизнена пенсия, което означава отказ от личната партида и прехвърляне на средствата в общ фонд, заложен и в проекта на финансовото министерство. Последният вариант е смесен и предвижда изплащане на пожизнена пенсия, съответстваща на прехвърлените пари в общия фонд, и срочна пенсия или еднократно изплащане на сума, останала в личната партида.

От Българската стопанска камара категорично отхвърлят предложеното задължително прехвърляне на средства от личните партиди на осигурените лица в общ фонд.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
16510 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Genova

2016.06.07 | 22:22

3
Даааа, интересно... при пенсиониране на 63 години колко ли пенсионери и как ще имат непълнолетни деца...
han

2016.06.05 | 10:51

2
Защо Горан иска да ми вземе 5-те лв от 100-те дето внасям,като 95 отиват в НОИ?!Как дедата ще ми плащат ако свършат парите от вноската 5лв?!Ами 95лв дето отиват в НОИ?
Емигрант

2016.06.05 | 10:51

1
Четири мъзможности да Ви ограбват легално. Изберете си как.

Добави коментар

Водещи новини