Стивън Спилбърг: Киното в момента е некачествено

  • 29 ноември 2011 13:21

  • 1097
  • 0
Стивън Спилбърг: Киното в момента е некачествено
© Интернет

Стивън Спилбърг разкритикува тенденциите в съвременното кино.

Според многократния носител на "Оскар" няма достатъчно филми от 60-те години насам, които наистина да си заслужават.

"Няма много продукции, снимани през последните 20 години, които бих гледал, тъй като съм много по-романтичен във възгледите си към киното", казва 64-годишният американски режисьор и продуцент в интервю за в. "Съндей таймс".

"Харесва ми да се вдъхновявам директно от извора – като например от немите филми, които разказват всичко визуално и с невероятно мащабно изпълнение".

Според създателя на "Спасяването на редник Райън" и "Списъкът на Шиндлер" киноиндустрията се е насочила към филми, които са обвързани с определени продукти, не поемат излишни рискове и не се интересува особено от режисьори и сценаристи.

"Не мисля, че това е правилният начин да се спонсорира и реализира един филм, но в момента всеки идва с огромна сума пари и се интересува от идеята, а не кой стои зад нея. И, разбира се, всички искат да има гарантирана голяма звезда." Режисьорът използва собствената си кариера като пример, че човек може да успее и по друг начин.

"Цялата ми кариера се разви без големи имена в нея. Да, правил съм филми с Том Круз и Том Ханкс, но в повечето има съвсем неизвестни актьори и всички те са се справили доста добре."

Такъв е случаят и с предстоящия филм на Спилбърг като режисьор, в който главната роля е поверена на младия британски актьор Джеръми Ървайн, до този момент участвал предимно в телевизионни и театрални продукции. War House е екранизация на едноименния детски роман на Майкъл Морпуго от 1982 г., проследяващ привързаността на млад войник към неговия любим кон и преживяванията им по време на Първата световна война. Лентата се очаква по кината от 13 януари.

War House ще се появи само четири месеца след актуалния му нов филм "Приключенията на Тинтин".

В интервюто за в. "Съндей таймс" Спилбърг казва, че в момента работи по 24 предстоящи филма, от които шест са в по-напреднала фаза.

Последвайте канала на

1097 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини