Пожар гори в Централен Балкан

  • 29 ноември 2011 09:56

  • 1255
  • 2
Пожар гори в Централен Балкан
©

Тази сутрин започна създаването на организация за потушаването на пожара, възникнал вчера на територията на Националния парк "Централен Балкан", съобщи комисар Владимир Кацарски от Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" в Ловеч.

Служителите на парка - общо 12 души, се предвижват с три леки автомобила, за да достигнат до място най - близо до пожара, тъй като с техника за гасенето му не е възможно да се достигне до там. От село Черни Осъм, община Троян, в землището на което гори огънят, се подготвят, за да се включат в гасенето хора от селото, от Държавното лесничейство и от пожарната, общо около 50 човека.

По думите на Владимир Кацарски огънят е низов, горят суха листна маса, трева и папрат, но дърветата остават незасегнати. За уточняване точните граници на пожара ще се потърси помощта на служителите на метеорологичната служба на връх "Ботев", които от върха могат точно да посочат границите на пожара.

Последвайте канала на

1255 2

Коментари 2

Добави коментар
Всезнайко

2011.11.29 | 10:25

2
Ужас. Ще изгори всичко, а нашите пожарникари нямат техника, а с тези Зилове, дето имат, не могат да излязат в Балкана дори. И едва се събират 50-ина човека. Това да беше във Франция, Германия или Португалия например, да не говорим за Щатите, то до сега да са се организирали 500 души и 50 коли, че и хеликоптери. Но така е в България. Нищо никому не е ценно. Защо ли да го пазиме, ако не е бащиния (или откраднато).
vodonoska

2011.11.29 | 10:22

1
dobre be koi gi pali tiq pojari da mu gori uq damu gori proklet

Добави коментар

Водещи новини