ИД пое отговорността за атентати, причинили смъртта на десетки военни в Йемен

  • 23 май 2016 17:15

  • 1794
  • 0
ИД пое отговорността за атентати, причинили смъртта на десетки военни в Йемен
©

Джихадистката групировка "Ислямска държава" пое отговорността за днешния двоен атентат, при който бяха убити най-малко 41 военни в град Аден в Южен Йемен, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

В разпространено чрез интернет комюнике ИД уточни, че неин атентатор самоубиец на име Абу Али ал Адени е взривил експлозивния си пояс сред новобранци от "армията на вероотстъпниците", скупчени край резиденцията на коменданта на военната база Бадр в аденския квартал Хор Максар. Според терористите има "над 30 убити и десетки ранени". Последва "експлозия на взривно устройство край входа за базата Бадр; има убити и ранени", се казва в комюникето. Най-малко 41 са жертвите от двата атентата, заяви служител от силите за сигурност, който съобщи и за мнозина ранени.

Това е вторият атентат на ИД срещу йеменските правителствени сили на президента Абд Рабу Мансур Хади за по-малко от 10 дни. На 15 май джихадистката групировка пое отговорността за самоубийствения атентат срещу десетки млади новобранци от полицията в Мукала, административен център на най-голямата йеменска провинция Хадрамаут, при който загинаха 41 души и над 50 бяха ранени. Джихадистите от ИД и Ал Каида използваха войната между правителствените сили и шиитските бунтовници хуси, избухнала през март 2015 г., за да активизират действията си в Южен и Югоизточен Йемен, напомня АФП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1794 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини