Ужас! Извадиха един килограм плацента и марля от родилка

  • 28 ноември 2011 18:07

  • 37563
  • 39
Ужас! Извадиха един килограм плацента и марля от родилка
©

22-годишната Виктория Карастан от град Цар Калоян, чието бебе преди 9 дни почина от задушаване от повръщане на мляко, отново е в болница. Това съобщиха нейни роднини.

Жената е настанена в лечебно заведение в Русе. След като получила два кръвоизлива, от нея е извадена около килограм плацента и марля, твърдят близките й.

Свекърът на младата жена - свещеникът на Цар Калоян Цони Цонев, разказа, че Виктория получила два кръвоизлива за два дни през уикенда и роднините повикали линейка. Заради това, че бебето й почина в разградската болница, близките й настояли да бъде настанена в лечебно заведение в друг град. По думите на поп Цони на Виктория е направен кюртаж в Родилния дом в Русе. Близо две седмици след раждането от нея са извадени близо килограм „мръсотия" - плацента и марля. Сега се чувствала по-добре, била на системи и антибиотици.

„Имам такава пациентка, но не мога да коментирам състоянието й по телефона", заяви д-р Петър Зарзаланов от Русе. Той отрече да има връзка между смъртта на бебето на Виктория и настоящото й състояние. Същото заяви и лекарят, изродил малкия Никола. Д-р Мишел Озиолор от разградската болница обясни, че плацентата трябва да излезе спонтанно след раждането, но това не се случва при една от всеки 50-60 родилки.

Бебето на Виктория почина на 19 ноември. Според заключението от аутопсията причината за смъртта е задушаване от повръщане на мляко. По случая бе образувано досъдебно производство за причиняване на смърт. То е срещу неизвестен извършител, съобщиха от Окръжната прокуратура. Роднините отправиха обвинения за лекарска небрежност. По думите на Виктория бебето не е почистено добре още при раждането си. Тя твърди също, че преди реанимирането е проплакало, тоест било е живо, а не както медиците твърдят - без сърдечна дейност.

Последвайте канала на

Novini.bg
37563 39

Свързани новини

Коментари 39

Добави коментар

2017.07.03 | 11:09

39
А защо след като заминават да работят в чужбина лекарите, образованието им е все още безплатно, доколкото си спомням във военоморското училище например ако не работиш в армията 5 години плащаш хиляди лева неустойка. Получава се така, че плащаме образованието на хора които работят за Германия примерно и за себе си, а не за нас. Аз несъм съгласен.
Еми така е

2011.12.02 | 17:20

38
Еми това е положението, те кадърните лекари излязоха в чужбина. Тук останаха, средно ниво и много слаби лекари. В 1 град да има по 1-2 добри лекари, всичко друго е некадърници. А освен това, бумащините, които им се налага да вършат, ги карат да предприемат мерки, с които те не са съгласни и понякога лекарските решения зависят точно от такива неща, да не говоря, че константен проблем са парите и тн. Че няма кадри вече е ясно, но трябва да работим ВСИЧКИ заедно за създаването на такива. За фаталните грешки трябва да се влиза в затвора, да трябва да има лекари в затвора, на лек режим, но да са осъдени. Защото, когато в ръцете ти е поверен живота, на някои друг нямаш право на грешка. За това учиш толкова години, практики правиш, НЕ МЕЖДУ ДРУГОТО, както е с повечето специалности и за това като завършат нямат представа изобщо какво ги чака, ама то това е друга тема вече.
българин

2011.12.02 | 17:20

37
Така става когато, всички добри лекари напуснаха България в края на 80-те и началото на 90-те! Сегашните "лекари" са онези които успяха да си купят дипломите през 90те години и сега се мислят за кадърни!!! Уви, трябваше много лекарски грешки да станат, за да зашпочне българина да се усъзнава, че добър лекар-НЯМА!!!!
Бля бля

2011.12.02 | 17:20

36
Преди доста години, на дядо ми по същия начин му бяха забравили марля след операция от херния и само много голям късмет и може би здравият му организъм го спаси от смърт, което пък доведе до редица усложнения, като му се влоши и зрението, а сега вече няма такова. Така, че незнам какви лекари са това, но да забравиш такова нещо си е престъпление.
Бля бля

2011.12.02 | 17:20

35
Преди доста години, на дядо ми по същия начин му бяха забравили марля след операция от херния и само много голям късмет и може би здравият му организъм го спаси от смърт, което пък доведе до редица усложнения, като му се влоши и зрението, а сега вече няма такова. Така, че незнам какви лекари са това, но да забравиш такова нещо си е престъпление.
еди кой си ....

2011.12.02 | 17:19

34
Вижте какво ще ви кажа на приказката "всички свестни лекари избягаха в чужбина " ... Не,те не избягаха ,те бяха изгонени от собствената им държава.Изгонени от политиката,от МИЗЕРНИТЕ ЗАПЛАТИ,отношението на пациентите ,възпитанието им и липсата на елементарна култура.Всеки завършващ студент по медицина виждайки това ... ,като стане 5-6 курс сяда и почва да учи език ,защо? За да емигрира... От това по страшно нещо няма ! И за да започнете да уважавате лекарската дейност и да видите колко живота дневно спасяват ,просто си представете едни 50 000 да заебат работните си места и да си починат от това насаждане на омраза за 3-5 дни.Ето тогава ще видите що е масово убийство и как за 3-5 дни ще загинат най-малко 1000 човека . Там където има човек ,там има и грешка.До момента нито една развита държава не е заместила лекаря с робот.Има ли такива болници- НЯМА.Ти ще учиш ли и ще работиш ли професия ,в която знаеш,че вероятността да допуснеш грешка е 99%,грешка за която трябва да лежиш в затвора.Незнам колко от вас си задава този въпрос ?! Нито един лекар не допуска умишлено грешка,той ного добре си дава сметка ,че това е престъпление !!!

2011.11.30 | 18:03

16
Da be, koi tochno lekar e vleznal v zatvora zaradi lekarska greshka? Globiha tam niakoi 500 leva i tova beshe. uffffff...

2011.12.02 | 17:18

33
Прост народ, лесно се насъсква и е сляп от къде идват проблемите му...
NoComment

2011.12.02 | 17:01

31
Vzemete vie da uchite medicina che da vidite tolkova li e lesno. Samo chovek koito nqma umstveniq kapacitet dori da si predstavi che shte uchi medicina, moje da pishe takiva komentari. I koito e napisal taq statiq da se nauchi pyrvo da govori bulgarski i togava da publikuva prostotii v internet. Iskam da vidq koi shte lekuva bulgarite kogato vsichki lekari si trygnat. Neka da vi lekuvat ciganite i raznite vrachki i znahari, togava i da iskate nqma da se vyrnat medicite!

2011.12.02 | 17:06

32
То точно заради такива "учили" като тебе се е случило това на момичето и на бебето и. Вървете се гръмнете бре, неучили мързеливи некадърници. Некадърници никъде не търпят!

2011.12.02 | 15:44

28
Ami trugnete de, trugnete. Haide stiga sme se pravili na dve i polovina, na horata im triabvat lekari, a na lekarite pacienti. Situaciata vi e losha ama i vie ne ste kitki za misirane. Sushtoto e s nas, tia prostosmurtnite deto ne sa uchili medicina. Samo ne zabraviaite i vie- vsichki sme hora, i vsichki sme v toia kiup. Ta da sprem da gledame slamkata v chujdoto oko ami da izvadim purvo gredata ot svoeto (razbira se obrazno kazano).

2011.11.30 | 00:22

15
Haide sega puk shte se obijdame na umstven kapacitet! Ami da, uvajaemi zdraven rabotniko, kato ne vi oturva neshto, minavate s nomera che drugite nishto ne razbirat. Ne e lesno da zavurshish medicina, ne sporia, ama da te pitam az tebe, lesno li e da gledash kak blizuk chovek bere dusha pred ochite ti, a sanitarki, sestri i lekari se otnasiat s nego i s blizkite mu kato s kucheta? Ela ti da pogrebesh bashta si kato mene zaradi bulgarskata zdravna sistema (ne ti go pojelavam v nikakuv sluchai), izvikai ti lineika i da doide sus schupena nosilka. Kato e trudna specialnostta medicina, lesno li e da gledash kak medicinskia rabotnik doshul s lineikata ne moje da obdisha pacient s maska? Pisna mi ot obrazovani prostaci, basta!!!
Ronin

2011.11.29 | 22:07

12
Започвам да си мисля, че определението "лош човешки материал" си е подценяване на положението. Само под тази новина половината коментари са написани от възторжени патриоти нежелаещи да се напънат и да помислят. Да не говорим за неграмотната статия, но това е друг въпрос. Ще ми се всички тези, които предлагаха затвор за лекарите допуснали грешка да сложат ръка на сърцето си и да се замислят те колко грешки са направили в работата си. И да си представят, че зад всяка от тях стои човешки живот... Затвора винаги е последно решение на нещата, по цял свят има застраховки за лекарска небрежност, но истината е, че българските лекари не могат да си позволят такова нещо... чисто финансово. Единственото, което остава е да се бяга от тази професия и благодаря на бога, че аз го направих преди 6 години.

2011.12.02 | 17:00

30
При коя друга работа последствията от допуснатата от немарливост, некадърност, незаинтересованост "грешка" могат да се сравняват с човешкият живот?!
Българските лекари са пълна ТРАГЕДИЯ. А с тези уби

2011.12.01 | 00:20

20
Българските лекари са пълна ТРАГЕДИЯ. А с тези убийства на родилки в последните месеци май някой иска да ни каже: "Българи, СПРЕТЕ да се множите или ще ви спрем ние", но кои са тези "ние"? Кой толкова ни мрази, че се опитва да ни изтреби по всевъзможни начини? Заплатите са ни най-ниските в този толкова "хубав" ЕС, а пък цените ни са европейски... Но за жалост САМО цените. Бягайте от България, ако можете. Дори да берете ягоди в Англия, пак ще живеете по-добре и по спокойно, отколкото в тази циганизирана държава!
лекар

2011.12.02 | 16:47

29
това умнико е подсъдно. убийци? кой си ти с мърлявите си представи да даваш квалификации?

Добави коментар

Водещи новини