Обвинен в гей скандал наследи Дионисий

  • 21 май 2016 07:42

  • 9040
  • 7
Обвинен в гей скандал наследи Дионисий
© Булфото

Приемам решението с преизпълнено сърце от радост, защото оттук нататък в БПЦ всичко ще бъде мед и масло. И по-хубаво от това няма накъде". Това сподели архимандрит Дионисий минути след като Светия синод го отстрани от предстоятелското място в "Св.Александър Невски", пише в. "България днес".

Наложена му е и временна забрана да извършва богослужения. Дионисий беше обвинен и във финансови злоупотреби, неспазване на църковните канони и за честванията на Великден със заря и гвардейци.

"Сега поне катедралата ще е с най-изявения корифей на богословието отец Костадин, новият председател, отец Антоний и двама дякони, които не са с богословско образование. Сега отец Костадин ще е най-високото равнище в столицата на това да дава референтно мнение и становище по всички върховни въпроси на вярата", коментира още отец Дионисий. Именно въпросните духовници бяха в основата на протестите срещу отстранения вече архимандрит. Те дори отказаха да служат с него. Затова попаднаха под словесния залп на Дионисий в обширно изявление след литургията миналата неделя.

"С това изявление не мислите ли, че съм предполагал, че най-вероятното решение на Синода ще бъде именно това? Нищо не губя с изказването си, защото казвам истината", заяви той и добави, че "по-изпълнен с надежди, мечти човек от мен няма".

Временно на негово място бе избран архимандрит Герасим, който е главен секретар на Светия синод. Именно той бе забъркан в гей скандал от служител на патриаршията. В свое разследване вестникът разкри, че въпросният мъж е подал жалба срещу Герасим в Софийския районен съд на 19 януари. Той се е жалил, че архимандритът искал секс от него, като духовникът бъде пасивната страна, а подчиненият - активната, твърди още изданието.

Последвайте канала на

Novini.bg
9040 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Гост

2016.07.18 | 01:15

7
Религиите са остатъци от миналото за хора без глави на раменете. То е и казано в библията, вие сте моето стадо.... демек за овчици без собствено мислене, които никога няма да поставят под съмнение това което някой е написал преди 1000 и косур години. Новия човек трябва да се съмнява във всичко и да изследва света около себе си, както физическия така и духовния..... а не да чака някой брадат чичко, който е наизустил цитати от библията да му предначертава живота и поведението.Надявам се един ден хората да си отворят очите и умовете и да се отърват от тиранията на религиите и да станат търсачи на духовното а не последователи на безлични хора оглавяващи различни религии.
vat

2016.05.23 | 22:24

6
Не го обвинявайте човека той не е виновен.Всичко идва от хигиената.Като не се къпе,го сърби гъза и търси някой да го начеше.

2016.05.23 | 22:21

5
Ох, ако не бяха пояснили кой ще е активната и кой пасивната страна нямаше да разберем за какво става въпрос...
поп Богомил

2016.05.23 | 22:20

4
Вярат не е в Църквата, нито в Черквата. Тя не е и в така наречените божи служители. Те са по-скоро служители на дявола отколкото на Бога!

2016.05.23 | 11:22

3
хармония брат и мир
то

2016.05.23 | 11:21

2
Светата сган си е работещ гей-клуб.

2016.05.22 | 08:54

1
Един гей смени друг.

Добави коментар

Водещи новини