Скрита камера ви изпраща снимки на диви животни

  • 28 ноември 2011 14:59

  • 3448
  • 0
Скрита камера ви изпраща снимки на диви животни
©
Проектът е дело на Зооложката общност в Лондон и се нарича Instant Wild app. Това е ново и безплатно приложение за iPhone и iPad, което ви изпраща снимки на животни от скрити в дивата природа камери. Камерите са разположени в дивите гори на Кения, Шри Ланка, Монголия и в зоопарка „Уипснейд" във Великобритания. Можете да разглеждате снимките и на вашия компютър. 
 
„За хората е страхотно изживяване както си седят в офиса или ходят по улицата изведнъж тези снимки просто да изскачат", казава Джонатан Бейли, директор в програмата за защита на околната среда EDGE of Existence. 
 
Създателите на този проект имат мрежа от около 50 скрити горски камери по целия свят. Те се използват за наблюдение на биоразнообразието и общата картина в живота и средата в дадена гора. Но преглеждането на записаната информация и ръчното отделяне на снимките е времеемка задача. 
 
На помощ идва новият проект, който съчетава полезното с приятното. Пет камери от мрежата вече са настроени да изпращат снимки чрез Instant Wild, като получателите имат задачата да идентифицират всяко животно.
 
„Ако достатъчно хора заявят, че на определена снимка има лъв или слон, не се налага да преглеждаме тази информация. Тази помощ от хората ни струва много спестени часове работа", обяснява Бейли, пише "Списание 8".
 
За абонираните особена награда е да видят някое застрашено животно в естествената му среда, както, например, носорози в Кения и леопарди в Шри Ланка. В скоро време обещават да включат и камери от Непал и Индонезия към приложението.
 
 
 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3448 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини