Из страната се събират земеделци за протест

  • 28 ноември 2011 11:19

  • 1599
  • 2
Из страната се събират земеделци за протест
© Булфото

Повече от 100 селскостопански машини и трактори се събраха край Карнобат по пътя за София за националния протест на земеделците. До блокиране на пътя не се стигна.

Протестиращите вероятно ще се присъединят към останалите си колеги. Има замисъл за блокиране на гранични пунктове и магистрали.

Недоволството на фермерите започна след гласуването на първо четене на бюджета за следващата година, в който са заложени 230 милиона лева по-малко от обещаните средства. Протестиращите приеха и националната декларация, в която се настоява
правителството да преразгледа и да промени внесения закон за Националния бюджет за 2012-а в частта, засягащо финансовата рамка за сектор "Земеделие".

Около 150 трактора и земеделски машини от Пловдивски и Пазарджишки регион всеки момент ще потеглят от пловдивското село Труд, за да протестират с искане за повече пари за земеделието.

Протестиращите ще обиколят възлови булеварди в Пловдив, след което ще се спрат пред зала „Строител” за Карловско шосе, за да изчетат протестната декларация. Протестиращите искат оставката на министъра на финансите Симеон Дянков, както и повече министри да се откажат от постовете си, съобщи председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов.

Според него българските зърнопроизводители са на опашката на европейските си колеги, има неизпълнение на финансовата рамка от миналата година. Лозунгите, които са издигнали са: „Стига некадърно управление”, „Стига унижения на опашката на Европа”, „Искаме закон за браншовите организации”, „Искаме да бъдем европейски фермери” и други. Сред тракторите има много модерна техника, но и техника на 20-30 години.

Последвайте канала на

1599 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
e

2011.11.28 | 12:21

2
Борисов: Да не си мислят, че ще ме уплашат Като не ни искат, хвърляме оставка, след това влизаме в политическа криза и т.н., коментира премиерът ситуацията в страната Борисов,това са твои думи ,нали така.Какво целиш с тези си милиционерски ходове да постигнеш ? Европейските наблюдатели да си помислят,че негодуванието на народа се дължи на това, че "правиш" реформи в БДЖ и пенсионни такива????! Вече знаем защо е умряло БДЖ,така,че номера с него не минават.Друго,сега са те посъветвали да играеш със СИЛЕН КОЗ,а именно "пенсионна реформа",без компромиси.!!! Дянков как така това го съобщи това "ходейки пеша"в Созопол ???.Много ти е угодно да се впишеш в Гръцката Криза,но какво е БСП-Мутренска ,царуваща толкова години чрез КАРЦИНОМА-БСПи нейните ОСНОВНИ ПИПАЛА: НДСВ,антиконституционната ДПС,и сега метастаза ГЕРБ,ръководен от тебе.Така ,че няма да имаш удоволствието да цитираш "европейски кризи".Още Станишев преди да ходи по малка нужда,след слизането си от самолета и идването си от конференции,не забрави ДЕБЕЛО ДА ПОДЧЕРТАЕ-ГРЪЦКАТА КРИЗА !!! А сега Борисов със сигурност ти е удачно да оставиш власта,понеже ЗАКОННОСТТА,ИНФРАСТРУКТУРАТА и РЕЙТИНГИТЕ вече се изчерпаха,пьк и ЕНЕРГЕ,ЗИРАНЕТО май не ти се отдава,и сега много ти е желателно както се вижда да направиш ЧАО,поради произведените от тебе МИРИЗМИ,и предаването на щафетата на ПАРТИЯТА ГЛАВНИЦА БСП.Абе Борисов,Цветанов казва, че майка му от спестяванията за семки на малкия Цетанчо му купила 6,апартамента,а ти се оправдаваш с Папандреу,и сега ти е много удобен момент да се ИЗ,ПАРИ,Ш с БАЛЕТНИ СТЪПКИ/хамелеонско довиждане/ ,но преди това трябва да обясниш на НАРОДА как ТАКА ти се опита да го онищожиш по нареждане на АБВ.Със сигурност няма да ти се говори какво знаеш за ДВЕСТА ЗНАКОВИ УБИЙСТВА,нито за ЕНЕРГЕТИКАТА на БСП,нито за връзките ти с ПОДЗЕМНИЯ СВЯТ ,нито за това кой си, с изключение на това как си ПОРАСНАЛ ТОЛКОВА със СЕЕНЕ на КАРТОФИ.
mitko

2011.11.28 | 11:50

1
Протестите сега се организират също както организираната престъпност !

Добави коментар

Водещи новини