Бурна нощ във Франция след промени в трудовото законодателство (видео)

  • 11 май 2016 10:43

  • 5107
  • 2
Бурна нощ във Франция след промени в трудовото законодателство (видео)
© gettyimages (архив)

Бурни протести имаше тази в много френски градове след като Националното събрание (долната камара на парламента в Париж) прие спорни промени в трудовото законодателство, предаде Би Би Си.

Реформите дават възможността на работодателите да увеличават продължителността на работната седмица от 35 на 46 часа, както и улесняват процедурите за освобождаването от длъжност на работниците и служителите. Правителството на Франция, което е инициатор на промените, твърди, че пакетът е част от мерките от борба срещу безработицата.

Малко след като реформите бяха одобрени от депутатите, пред Националното събрание няколко десетки души започнаха да скандират искания за оставка на президента Франсоа Оланд и да хвърлят пиратки и други предмети по сградата и охраняващите я полицаи. Служителите на реда отвърнаха със сила, като използваха малки и сълзотворен газ.

Сблъсъци имаше и в Нант, Гренобъл, Марсилия и други места в страната. При безредиците пострадаха и няколко души.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5107 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.05.11 | 23:47

2
Балонът взе да се пропуква и демокрацията взе да издиша! Всичко е един див капитализъм! Запада си мисли, че като привлече бежанци ще получи свежа работна ръка! Много са им криви сметките!

2016.05.11 | 20:55

1
Ти пък много знаеш

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини