19-годишен сводник се озова в ареста

  • 10 май 2016 11:22

  • 1833
  • 1
19-годишен сводник се озова в ареста
©

Най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи Районният съд на 19-годишен младеж от Игнатиево, привлечен като обвиняем за свеждане към сексуални контакти и склоняване към проституция.

Деянието е извършено по отношение на непълнолетно 15-годишно момиче. Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба в размер от 5000 до 15 000 лева.

19-годишният младеж е осъждан три пъти досега, също за тежки умишлени престъпления. С последната влязла в сила присъда спрямо него от януари тази година за престъпление против личността му е било наложено наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Съдът отчете наличие на данни, че обвиняемият не пребива на постоянния си адрес и не изпълнява наложените му с друга присъда пробационни мерки. Той е бил издирван продължително време от органите на реда преди настоящото дело и по отношение на него има висящо досъдебно производство по обвинение в трафик на хора спрямо малолетно лице.

От представените доказателства по делото, предишната съдимост на обвиняемия, както и високата степен на обществена опасност от деянието, съдът прие, че са налице и двете законови предпоставки да му бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Обжалването на мярката е в 3-дневен срок.

Последвайте канала на

Калина Христова
1833 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
murjo

2016.05.10 | 23:57

1
E NA TOQ MU OTRQZVAM GLAVATA

Добави коментар

Водещи новини