МВР: Няма опасност за населението в общините Хайредин и Мизия

  • 08 май 2016 10:22

  • 1766
  • 0
МВР: Няма опасност за населението в общините Хайредин и Мизия
© Булфото

Няма опасност за населението в общините Хайредин и Мизия, нивото на водата в язовира е спаднало с около 60 см , съобщиха от пресцентъра на МВР. Вътрешният министър Румяна Бъчварова беше на място в района на язовира край село Рогозен, където се запозна с оперативната обстановка.

При разговорите й с областния управител Малина Николова, директора на РСПБЗН - Враца комисар Никола Димитров и кметовете на населените места в района тя се увери, че са взети всички необходими мерки по обезопасяване на съоръжението и ситуацията е овладяна.

Работата по укрепване на преливника продължи и през нощта. С две хидропомпи се изпомпва вода директно от язовира. Към момента нивото на водата е спаднало с около 60 сантиметра. Извършва се постоянно наблюдение. Няма опасност за околните населени места.

Областният кризисен щаб заседава и днес.

По искане на вицепремиера Бъчварова ще бъде изготвен цялостен анализ за необходимите допълнителни и превантивни мерки по обезопасяване на язовирите в района, както и за изпълнението на предписанията на ГД "Надзор на язовирните стени и съоръженията" към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Представителите на местната власт изразиха благодарност за бързата и професионална реакция на РСПБЗН - Враца.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1766 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини