Пращат на съд областния управител на Кюстендил

  • 26 ноември 2011 09:57

  • 1018
  • 1
Пращат на съд областния управител на Кюстендил
©

Изготвен е обвинителен акт срещу областния управител на Кюстендил Любомир Анчев, съобщи за "Труд" шефът на регионалното обвинение Камен Пешев.

Срещу губернатора се води предварително разследване по чл.282 от НК - за превишаване на правомощията с цел облага другиму, от което са могли да последват значителни вредни последствия за бюджета, припомниха магистрати. От август т.г. му е наложена марка "подписка" и забрана да напуска страната. От прокуратурата отказват на този етап подробности по случая "Анчев".

Неофициално се знае, че се касае за 486 530,79 лева, отпуснати от фонда за бедствия и аварии по възстановяване щетите от незапомнените порои по река Бистрица на 10 ноември 2009 год.

В Кюстендил се коментира, че областният шеф е превишил правата си при разпределянето на средствата и определянето на фирма изпълнител при възстановяването на обекти по коритото на реката. Информирани споменават софийския консорциум за инженерингово проектиране и строителство - ДЗЗД, в който влизат фирмите "Люко-К" и "Стройпроект" ООД, определени да строят срутил се мост край с. Николичевци.

Междувременно кметът на Кюстендил сезира икономическа полиция и прокуратурата за злоупотреби и облагодетелстване с тези пари - двата моста при с. Гърляно и Николичевци са оскъпени неправомерно като страителство и вложени материали, счита граданочалникът.

Обвинението срещу областния управител, който е общински координатор на ГЕРБ в Кюстендил, повлия в голяма степен негативно на изборния резултат за партията на местния вот - ГЕРБ загуби битката за кмет на Кюстендил, спечелена за втори мандат тъкмо от Паунов, и успя да вкара само 9 съветника. Самият областен шеф не вдигаше джиесема си в петък. От прокуратурата обещаха повече информация в понеделник.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1018 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.11.26 | 10:31

1
zashto sadite ortaka ne vi plati mizata li ,e ne moje samo vie da kradete.

Добави коментар

Водещи новини