Обвиниха четирима роми, пребили младежи в Раднево

  • 03 май 2016 15:58

  • 3435
  • 3
Обвиниха четирима роми, пребили младежи в Раднево
©

На четиримата роми, които пребиха трима младежи от Раднево е повдигнато обвинение за за опит за убийство на две лица и нанесена средна телесна повреда, съобщиха от Окръжна прокуратура. Те остават в ареста поне още 72 часа по разпореждане на наблюдаващия поркурор.

Първоначално досъдебното производство е било образувано срещу неизвестен извършител за това, че на 2 май е направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице – Живко П. на 28 г. и Цецо И. на 29 г. и деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл. 116, ал.1, т. 4 и т. 11 от Наказателния кодекс и за това, че по хулигански подбуди причинил средна телесна повреда на Георги Ж. на 28 г.– престъпление по чл. 131, ал.1, от Наказателния кодекс .

По делото е извършен оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели. Иззети са веществени доказателства. Извършват се претърсвания и изземвания и се провеждат разпити на свидетели.

Установени са извършителите на престъпленията – Калчо Д. на 39 г., Антон Г. на 22 г., Динко А. на 23 г. и Стефан К. на 19 години, всички от Раднево.

При разследването е станало ясно, че на 2 май в Раднево по повод отнето предимство е възникнал конфликт между Стефан К. и Цецо И., при който двамата си разменили остри реплики. Там удари не е имало. Малко по- късно пред фитнес залата в града пристигнал лек автомобил, от който слезли четиримата обвиняеми. Те носели бухалки и сопи и нападнали намиращите се там Цецо, Георги и Живко. На Живко бил нанесен и удар с нож в горна лява част на гърба, като удара е проникнал в гръдната кухина и е засегнал белият му дроб. Той има и други наранявания в резултат на ударите с бухалки. Цецо е с множество наранявания в главата и тялото и с линейно счупване на черепа, а Георги с множество наранявания в главата и тялото и мозъчно сътресение.

Има данни, че като подкрепление на биячите са пристигнали около петдесетина роми, но те не са участвали в побоя.

Не е ясно кой пръв е започнал разправията. Пострадалите не са давали показания, заради здравословното им състояние, което не позволява да бъдат разпитани.

По делото е установено, че Калчо е многократно осъждан за различни престъпления.

За престъпление по чл.116 се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

За нанасяне на средна телесна повреда по чл. 131 пък наказанието е „лишаване от свобода” от 2 до 10 години.

Последвайте канала на

Калина Христова
3435 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ааа

2016.05.05 | 19:31

2
Защо многократно осъжданите като циганина Калчо се разхождат на свобода?!! Не трябва ли за рецидив да гние в затвора с принудителен труд или БХК и ДПС имат нещо против?!!
ааа

2016.05.05 | 19:31

3
Ако БХК и ДПС са защитават престъпниците и са против Българите, значи трябва да бъдат забранени в БЪЛГАРИЯ! Просто и логично.
Автор

2016.05.04 | 00:57

1
Ало, авторката, това е моят текст.

Добави коментар

Водещи новини