Люспи от РЗС правят партия

  • 25 ноември 2011 18:20

  • 1854
  • 0
Люспи от РЗС правят партия
©

Напусналият преди повече от година РЗС Тодор Великов учредява нова партия, която има претенцията да заеме нишата вдясно и едновременно с това да бъде “патерица на ГЕРБ”.

Новата формация трябва да бъде създадена най-късно до пролетта през 2012 г. и ще носи името “България на градовете и регионите”.

Формацията още си търси лидер, като за поста вече е спряган бизнесмен, свързан с демократичните промени, но останал досега встрани от политиката.

Великов отказа да назове името на бизнесмена, който по неговите думи бил от финансовата сфера. Великов и неговите близки независими депутати Димитър Чукарски и Венцислав Върбанов ухажвали бизнесмена, но той още не е дал отговор.

“Трябва да получим отговор от него до края на този месец и ако се съгласи, в началото на следващия ще обявим официалното му влизане в политиката”, допълни Великов.

Според отцепника от РЗС новата формация ще бъде позиционирана вдясно, защото "съществуващите субекти в тази част на политическия спектър вече били изчерпили доверието на избирателите" и те по тази причина не дали вота си на изминалите избори.

Великов каза още, че освен с другите отцепници от РЗС, щял да преговаря и с напусналите “Атака” депутати.

С това си намерение обаче Великов за пореден път ще се сблъска с лидера на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,, който в началото на тази седмица започна преговори с напусналите атакисти, за да възстанови парламентарната си група.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1854 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини