Конституционният съд допусна искането за касиране на президентския вот

  • 25 ноември 2011 13:39

  • 1507
  • 1
Конституционният съд допусна искането за касиране на президентския вот
©

Конституционният съд допусна за разглеждане по същество  искането на 71 народни представители за оспорване на законността на избора за президент и вицепрезидент, съобщиха от съда.

Съдът конституира като заинтересувани страни по делото  Народното събрание, Министерския съвет, министъра на вътрешните работи, министъра на регионалното развитие и благоустройството,  главния прокурор, Върховния административен съд, омбудсмана,  Централната избирателна комисия, новоизбраните президент и  вицепрезидент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на, Института за  модерна политика, Института за развитие на публичната среда и  Българския хелзинкски комитет.

Съдебният състав е изискал от ЦИК да представи като  доказателства образеца от бюлетината за гласуване, сигнали за  гласуване с прозрачни бюлетини, данни от секционните протоколи и за нарушения на изборния процес. Информация по делото ще трябва да представят и главната дирекция "ГРАО" и МВР.

Решението е подписано с особено мнение от съдиите Владислав Славов, Благовест Пунев, Цанка Цанкова и Румен Ненков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1507 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Браво

2011.11.27 | 15:43

1
Приветствам. Нямам пред виз да се тури кандидата на БКП понеже и двамата не са подходящи. Важно е, че али берлински не е лицето на РБ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини