Разбиха импровизиран цех за нелегални цигари

  • 25 ноември 2011 11:23

  • 1590
  • 0
Разбиха импровизиран цех за нелегални цигари
©

Импровизиран цех за производство на безбандеролни цигари е разкрит в Павликени, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Велико Търново.

При извършено претърсване и изземване от служители на ГД „Криминална полиция”, Сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР – Велико Търново и на Районно управление „Полиция” – Павликени в жилище в града, обитавано от 50-годишния А. А. са намерени и иззети три електрически машинки за производство на цигари, 14 бр. вече произведени кутии с по 20 къса цигари, 4 бр. кутии с по 200 бр. във всяка филтри за цигари, картонени опаковки, дървени заготовки, множество картончета, полиетиленови пликове, без етикет с по 10 къса цигари, два чувала с тютюн, картонени кутии с празни филтри за цигари, дървени рамки с форма за ситопечат, щанц форми, рула с целуфаново фолио с разкъсваща лента, множество щанцови кутии, два буркана с бяла и черна боя, ръчна преса, приспособена за щанцоване на кутии за цигари.

Обитателят на имота е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е образувано досъдебно производство за държане на акцизни стоки без бандерол. Миналата година той е осъждан за същото престъпление с лишаване от свобода. Тогава при извършено претърсване в жилището му са намерени и иззети същите машини, които след това отново са му били върнати.

По същото време и в жилището на 32-годишната Р. С. от Бяла Черква, известна на органите на МВР, която е подпомагала дейността му, е извършено претърсване и изземване. Там са намерени и иззети осем кутии цигари без бандерол, четири полиетиленови пакета с цигари, пакет тютюн, 151 етикета и 50 бр. картони с придаден вид на кутия. Р. С. е задържана за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу нея е образувано бързо производство за държане на акцизни стоки без бандерол. Привлечена е в качеството на обвиняема, наложена й е мярка за неотклонение „подписка”. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1590 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини