Антонио Бандерас е съвременният д-р Франкенщайн

  • 25 ноември 2011 07:53

  • 1806
  • 0
Антонио Бандерас е съвременният д-р Франкенщайн
© Интернет

Тандемът Алмодовар - Бандерас беше знаков за европейското кино от края на 80-те и началото на 90-те. След „Ела, завържи ме” испанският секссимвол мигрира в Холивуд и се снима в цяла камара къде по-смислени, къде не съвсем убедителни филми.

Старата любов обаче ръжда не хваща и 21 години по-късно блудният син Бандерас се завърна към корените си, за да направи една от най-силните роли в кариерата си. Виновник е неговият ментор Педро Алмодовар и книгата „Тарантула” на френския писател Тиери Жонке, по която е създаден „Кожата, в която живея”.

Историята в романа е достатъчно мрачна и извратена, за да даде воля на въображението на великия испански режисьор и той се е развихрил така, както само той умее. Получил се един смразяващ кръвта, но същевременно красив и на моменти дори комичен разказ за един психясал лекар, който е обсебен от идеята да създаде перфектната кожа.

Доктор Робер Ледгар (Антонио Бандерас) има тежко минало. Красивата му жена, в която е дълбоко влюбен, забягва с дребен престъпник и след автомобилна катастрофа получава ужасяващи изгаряния. Ледгар обаче с месеци стои до леглото й, твърдо решен, че тя ще живее. Съпругата му наистина оцелява, но след като вижда обезобразеното си лице в огледалото, се самоубива. Няколко години по-късно ново нещастие се стоварва върху и без това изтерзания лекар. Дъщеря му Норма е изнасилена, полудява и също отнема живота си.

Напълно съкрушен, д-р Ледгар е болезнено обсебен от идеята за пълното преобразуване и подобряване на човешкото тяло. Планът му е чрез животински гени да създаде подобрена човешка кожа, която да устоява на всякакви външни влияния. Нужни са му само уединено място, където да провежда проучванията си - неговият дом, вярна помощничка - в лицето на отгледалата го от малък икономка Марилия (Мариса Паредес) и опитно зайче - красивата, млада и своенравна Вера (Елена Аная).

Последвайте канала на

1806 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини