Хванаха нашенец със скимиращи устройства на руската граница

  • 25 ноември 2011 07:49

  • 1167
  • 0
Хванаха нашенец със скимиращи устройства на руската граница
©

Митничарите в северната Псковска област на Русия задържаха български гражданин, направил опит да внесе в страната оборудване за източване на лични данни, съответно и парични средства от банкови карти, пише руският в. "Комсомолская правда", като се позовава на Интерфакс.

При проверка на "Фолксваген пасат", управляван от българина, пътувал от Естония за Русия, били открити и конфискувани укрити в колата 393 банкови карти с ПИН кодове, миниатюрни видеокамери, маскирани като битови предмети, фалшива клавиатура за банкомат, скенери, компютри и друга техника, съобщили руските митници.

Материалите са препратени в местните органи на реда за евентуално образуване на наказателно дело срещу задържания, посочва вестникът.

Според електронното издание "Бизнес ФМ" срещу българина вече е образувано дело за административно нарушение и го заплашва глоба, също и конфискуване на автомобила като средство за контрабанден превоз.

Измамите с банкови карти в Русия се множат. Загубите от подобни престъпления в страната са нараснали със 70 на сто през първото полугодие и възлизат на 1,053 милиарда рубли. Загубите на руските банки за цялата 2011 г. може да достигнат 2,368 милиарда рубли срещу 1,396 милиарда миналата година, допълва "Бизнес ФМ".

Последвайте канала на

1167 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини