1000 паунда дава британска медия за най-обидни за Реджеп Ердоган рими

  • 20 април 2016 11:58

  • 7052
  • 3
1000 паунда дава британска медия за най-обидни за Реджеп Ердоган рими
© gettyimages (архив)

1000 британски панда ще получи авторът на най-обидно стихотворение, посветено на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, предаде Би Би Си.

Базираното в Обединеното кралство списание Спектейтър обяви конкурс за кратка творба в мерена реч, а наградният фонд е предоставен от читател на изданието, пожелал анонимност. Поетичната надпревара идва на фона на скандала с германския комик Ян Бьомерман (на снимката), срещу когото се очаква да започне разследване за подигравка с държавния глава на страната на два континента. "Самият повод за такъв процес срещу Бьомерман показва, че Германия се превръща в провинция на Ердоган", каза коментаторът от британската медия Дъглас Мъри. "Аз съм свободен британец и заради това си позволих да прекарам част от свободното си време в писане на стихотворения срещу Ердоган", допълни журналистът.

Заради римите на Бьомерман срещу Ердоган Анкара поиска от Берлин да започне разследване срещу комика. Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се разреши на прокуратурата да започне следствени дейност. Тя обаче подчерта, че окончателното решение ще вземе съдът.

Британската медия припомня, че от 2014 г. насам за обида на Ердоган са били заведе около 2000 дела. По част от делата са привлечени и журналисти. В същото време анкарският в. Хюриет, написа, че турските власти са депортирали репортера на германската телевизия Це Де ЕФ – Фолкер Швенк. По-рано РИА Новости съобщи как турските власти са ударили черен печат в паспорта на главния редактор на руската информационна агенция Спутник Турал Керимов.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
7052 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Патакин Сесерович

2016.05.19 | 15:43

3
Ер Даганчо баш капитанчо не е той наш Ахмед Доганчо а велик друг Паша ЕрДоганчо Живее той в империя на други сараии но си има и наши байрактари Даже партия при нас си има Лютфито му я пази и му кима Велик е той и вечен император Но обича да го хранят с таратор Не понася дюнери солени Щото продавачите не са забрадени И вечен той ще си остане като новия месия, но с пълна кесия
Гост

2016.05.19 | 15:43

2
хахахахх Ердоган, Ердоган.... много си насран. Петрола крадеш, заедно с ДАЕШ. Мислиш се за цар, но си просто тапанар. Свободата искаш да разпилееш, но не ще успееш. Като президент си предрешен, но си фанатик смешен. Хюмненце малко, което изглежда много жалко. Цял свят ти се смее а ти си мислиш че благовее. Бегай да се подмиеш и оди някъде да се скриеш!

2016.05.19 | 15:43

1
Едроган Едроган с гъз насран Щалвара изпери че много той вони Ср@л си на поразия, като във тепсия.

Добави коментар

Водещи новини