Министерство на отбраната пусна поръчка за двигатели на МиГ-овете

  • 15 април 2016 15:49

  • 2847
  • 2
Министерство на отбраната пусна поръчка за двигатели на МиГ-овете
©

Министерството на отбраната пусна обществена поръчка за доставка на двигатели за самолетите МиГ. В текта на обявата е написано дословно следното "Извършване на доставка на двигатели РД-33, сер. 2, за самолет МиГ-29".

Решението и обявлението за обществената поръчка са публикувани в Регистъра на обществени поръчки на 14 април 2016 г.

В краткото описание на поръчката се казва, че се допуска доставка на "различни количества неизползвани и/или ремонтирани двигатели РД-33, сер. 2, но в рамките на предвиденото за доставка общо количество от 10 броя двигатели и в рамките на предвидените за целта финансови средства". Това реално означава, че армията ще се стреми да купи 10 двигателя, но само ако парите й стигнат. В това отношение ведомството е отбелязало в самата обществена поръчка, че "възложителят, чрез писмена заявка за доставка до изпълнителя ще определя количеството двигатели, което трябва да бъде доставено. Писмената заявка за доставка от възложителя е основание за започване на дейностите по доставка на заявените двигатели от страна на изпълнителя. Посочените количества на двигателите за доставка могат да бъдат намалявани от възложителя, като МО си запазва правото да заяви за доставка двигатели само в рамките на осигурените финансови средства по бюджета на МО."

Изискване на министерството е двигателите да са комплектувани с всички агрегати, съгласно описите в индивидуалната документация.

Гаранцията за участие в процедурата е безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на 144 000 лева, със срок на действие не по-малък от 160 дни, считано от крайния срок за подаване на заявлението за участие в процедурата, или парична сума в размер на 144 000 лева, внесена по сметка министерството в БНБ, информира Канал 3.
 

Последвайте канала на

Калина Христова
2847 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.04.16 | 08:58

2
Ами ,да поръчат на краварите или на китайците !Ще им изработят двигатели за ....хвърчила !
GANYO BALKANSKİ

2016.04.16 | 06:42

1
EHHAAA

Добави коментар

Водещи новини