Отново българско хоро ще се вие в Брюксел

  • 14 април 2016 12:27

  • 1943
  • 3
Отново българско хоро ще се вие в Брюксел
© Фейсбук

За четвърта поредна година Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, заместник-председател на Европейската комисия, ще поведе българско хоро в сърцето на Брюксел. На площад "Гранд плас" на 17 април жителите и гостите на белгийската столица ще могат отново да се включат в Голямото хоро. То се организира по инициатива на Кристалина Геогриева в рамките на Фестивала за балканска музика и изкуство Balkan Trafiк!

Събитието ще започне в 14.00 часа брюкселско време, а специални гости на тазгодишното издание ще бъдат изпълнителите от ансамбъл "Разложки мераци".

Голямото хоро се осъществява с подкрепата на Министерството на културата и на Представителството на Европейската комисия в Белгия.

Във фестивала Balkan Trafik! ще участват още белгийско-албанската група "Ватра", албанският ансамбъл "Викена Каменица – Али паша & Кели", белгийско-турската музикална група "Дилере Дестеан" и румънската група "Флоаре де Колт". Те също са поканени на българското хоро.

Припомнете си колко много хора се включиха миналата година в тази прекрасна инициатива.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1943 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.04.15 | 15:21

3
и пак ли тоя травестит-предател ще води хорото? И за какво изобщо се занимаате с глупости? За да ви се подиграват гейчетата или да ви пощипват орките там? Простотии!
Прост народ !

2016.04.15 | 15:21

2
Българите мизерстват,тая комунистка мръсна,хоро ще ми играе !

2016.04.15 | 15:21

1
Абе не знам да е комунистка, щото сега е подлога на краварите и за народа си само злини носи!

Добави коментар

Водещи новини