Кунева: Букварът и новият учебник по история за 5 клас ще бъдат готови за началото на учебната годин

  • 14 април 2016 09:26

  • 2145
  • 3
Кунева: Букварът и новият учебник по история за 5 клас ще бъдат готови за началото на учебната годин
©

Букварът и новият учебник по история за 5 клас ще бъдат готови за началото на учебната година, като ще достигнат до училищата в страната най-късно до края на септември.

Вицепремиерът и министър на образованието Миглена Кунева каза в студиото на "Денят започва", че се работи с фокус групи от учители и инспектори, които проверяват как точно ще бъде въведена новата учебна програма и как ще се провеждат уроците по новите теми в отделните учебни предмети.

Първият голям проблем, с който се сблъсках, когато поех поста на министър на образованието - става въпрос за една забавена заповед, излязла късно на министър Танев, която е излязла през януари. Заповедта за започване на работата по новите учебници излиза на 7 януари, а времето, което законът гарантира да имат издателите да могат да представят качествени учебници е 7 месеца, което означава, че този срок изтича на 8 август. От тогава до 15 септември да може да се приключи цялата процедура по оценка на учебниците и тяхното отпечатване, както разбирате е невъзможно. Всъщност не става въпрос за учебниците изобщо, а за учебниците на 1-ви и на 5-ти клас. Не е леко решение - нито в едната посока, нито в другата, коментира тя.

"Букварът всъщност се учи само първия срок, след това започва само читанка. Учителите ще използват буквара, за да може децата да научат буквите. Българските учители са готови и ще се справят и родителите са готови също да помагат. И всички го правим за това децата да имат едно добро образование в 21 век".

Последвайте канала на

Нора Виткова
2145 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.04.16 | 08:37

3
В цялото образование само букварът ли беше крив че с него започна, другото всичкото е наред нали, нищо че не влизат в часовете, но да имат нов буквар....

2016.04.14 | 17:05

2
След Агент Гоце и Цвъки,Червената Кукувица е най-гнусният политик на Прехода!

2016.04.14 | 10:58

1
i tikvata

Добави коментар

Водещи новини