Никола Саркози и Ангела Меркел ще обсъдят с Марио Монти кризата

  • 24 ноември 2011 11:34

  • 707
  • 0
Никола Саркози и Ангела Меркел ще обсъдят с Марио Монти кризата
© gettyimages

Френският президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в и германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ще изразят днес подкрепата си за новия италиански
премиер Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна на тристранна среща в Страсбург на фона на усилията да се ограничи разпространението на дълговата криза в сърцето на еврозоната, предаде Ройтерс.

Разговорите ще бъдат посветени на плановете на бившия еврокомисар Монти за възстановяване на доверието към третата по големина икономика на еврозоната, както и на цялостната стратегия на валутния съюз за справяне с кризата. "Франция желае да покаже подкрепата си за политиката на Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна, насочена към реформи и финансово коригиране," посочи вчера френската правителствена говорителка Валери Пекрес.
Германия и Франция обаче са на различно мнение как е най-добре да се подходи за справяне с дълговата криза. Макар Франция да подкрепя германските искания за промени в договорите на Европейския съюз, с което да се наложат по-строги финансови правила, Берлин е против призивите на Париж Европейската централна банка (ЕЦБ) да действа като спасителен кредитор за еврозоната.

Последвайте канала на

БТА
707 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини