Уволниха роботи сервитьори, разливали напитките

  • 11 април 2016 18:43

  • 2781
  • 1
Уволниха роботи сервитьори, разливали напитките
©

Роботи сервитьори се смяташе за последния вик на технологичния напредък и се очакваше да революционизират сферата на услугите. Оказва се обаче, че е много възможно обслужването в ресторантите да се лиши от услугите им, след като китайски ресторанти уволниха своите роботи, тъй като не били подходящи за работата, пише "Новинар", цитирайки "Mirror Online".

Разливане на супи и питиета и като цяло невъзможност да достигнат очакваното от клиентите ниво на персонала са сред причините за оплакванията от тях.

"Роботите не бяха способни да носят умело супа или друго ястие, а освен това често се повреждат. Шефът реши повече никога да не ги използва", казва един от служителите в китайски ресторант. Според друг служител ограниченията на технологията са били ясни предварително. Двамата допълват, че роботите не са можели да вземат поръчки или да налеят топла вода на клиентите.

Тъй като бяха рекламирани като бъдещето на храненето навън, някои ресторанти все още успешно използват роботите си. Наемането на роботите е струвало около 5490 паунда, а разходите по тях, включително електричеството и ремонтите, излизат по-евтино, отколкото човешкия труд, но очевидно са по-малко ефективни.

Управата на ресторантите казва, че клиентите идват да видят роботите, но те не са разумен заместител на хората.

Последвайте канала на

Novini.bg
2781 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО

2016.04.12 | 00:36

1
БХК .......ДА ГО ДУХАААААААААААААА ЕНИЧЕРИИИИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини