Белгийската полиция провежда операция в централната част на Брюксел (обновена)

  • 09 април 2016 16:03

  • 2927
  • 3
Белгийската полиция провежда операция в централната част на Брюксел (обновена)
©

Белгийската полиция, подкрепена от снайперисти, претърсва жилищна сграда в централната брюкселска община Етербек. Жителите от района са частично евакуирани, съобщи Ройтерс от мястото на събитието.

Жилищната сграда с магазин на приземния етаж е отцепена от полицейски кордон. На мястото се намират поне 50 полицаи. Разположени са и снайперисти.

Вчера белгийските сили за сигурност задържаха двама ключови заподозрени за нападенията на "Ислямска държава" в Париж и Брюксел.

Основните полицейски сили напуснаха мястото на специалната операция в белгийската столица, която завърши със задържането на един човек, съобщи белгийският тв канал ВТМ, цитиран от ТАСС. От общината Етербек са се изтеглили специалните подразделения на полицията, снайперистите и сапьорите. На мястото остават само местни полицаи.

Според очевидци в операцията са участвали сътрудници на специални подразделения в костюми за химическа и радиологична защита. Операцията е била извършена в района на голям търговски склад. Жителите на съседни жилищни сгради са били евакуирани. Различни белгийски медии съобщаваха напоследък за опити на брюкселски терористи да получат достъп до материали за радиологично и биологично оръжие, но тези съобщения не бяха потвърдени официално, припомня ТАСС.

Антитерористични операции се извършват напоследък в Брюксел почти всекидневно. Вчера прокуратурата съобщи за арестуването в общината Андерлехт на шестима заподозрени терористи, включително предполагаемите участници в терористичните нападения в Париж и Брюксел Мохамед Абрини и Осама Крайем.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2927 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.04.11 | 08:36

3
не ме интересува
гошо

2016.04.11 | 08:36

2
Всички мангусти ВЪН от Европа!
гост

2016.04.11 | 08:36

1
Когато прибират толкова народ от тези фанатици - последиците са ясни.

Добави коментар

Водещи новини