Арести в Брюксел, спипаха последния издирван за атентатите в Париж терорист (обновена+видео)

  • 08 април 2016 18:28

  • 4394
  • 2
Арести в Брюксел, спипаха последния издирван за атентатите в Париж терорист (обновена+видео)
© Getty Images/Guliver

Последният издирван във връзка с извършените през ноември в Париж нападения на "Ислямска държава" -  31-годишният белгиец Мохамед Абрини, е бил арестуван, съобщи белгийската обществена телевизия Ве Ер Те, цитирана от световните агенции.

Няколко ареста са били извършени днес в Брюксел в рамките на разследването на атентатите от 22 март на летище Завентем и на метростанция Малбек, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на белгийската федерална прокуратура.
В него повече подробности не се съобщават, пише БТА.

Ве Ер Те съобщи още, че днес е бил арестуван и друг заподозрян, който бил забелязан заедно с атентатора-камикадзе от метростанция Малбек. Според телевизията това е Осама Крайем.

Двама френски полицейски източници, пожелали да останат анонимни, потвърдиха, че Мохамед Абрини е бил арестуван днес в Белгия, предадоха световните агенции. Така те потвърдиха информации на белгийски телевизии. Подробности за мястото и обстоятелствата на ареста засега не се съобщават.

Абрини бе в списъка с най-издирваните лица в Европа, откакто бе заснет от охранителна камера да се движи в кола със Салах Абдеслам, два дни преди нападенията от 13 ноември.

Абдеслам бе арестуван в Брюксел на 18 март. Той е главният жив заподозрян в извършването на парижките атентати.
Според белгийската телевизия Абрини може да се окаже и "човекът с шапката", заснет заедно с двамата атентатори-камикадзе от камерите за наблюдение на летище Завентем в Брюксел и обявен за издирване след атентатите от 22 март в белгийската столица.

Вчера властите разпространиха нови кадри на "мъжа с шапката" и помолиха гражданите за съдействие за неговото идентифициране. Те казаха, че след взривовете на Завентем този човек е вървял дълго време пеша в центъра на града.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4394 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
777

2016.04.10 | 08:54

2
БОЖЕ МИЛИ ЗАЩО ВИ ТРЯБВАШЕ ТИЯ БУШМЕНИ ДА ГИ ПУСКАТЕ..,.,.... АБЕ ТЕ ЩЕ ПОПИЛЕЯТ ЕВРОПА. ТИЯ НЕ СА ДОРАСЛИ ЗА ТОЯ НАШИЯ ЖИВОТ.........

2016.04.09 | 07:31

1
верваме ви..

Добави коментар

Водещи новини