Милан Миланов: Лекарите у нас не са недосегаеми

  • 24 ноември 2011 07:47

  • 1106
  • 1
Милан Миланов: Лекарите у нас не са недосегаеми
©

Лекарите у нас не са недосегаеми, ние сме пред очите на обществото и медиите. Ние не сме скрити някъде, готови сме да отговаряме за действията си.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на етичната комисия към Българската лекарска комисия проф. Милан Миланов.

"Не знам цялата истина по случая с починалата в "Шейново" родилка Надежда Узунова. Днес имам среща с целия колектив на болницата, която смятам за една от най-добрите в България. Наясно съм обаче, че с една такава случка можеш да погребеш цялата болница. Лекарите сме само носители на медицината, не сме самата наука. Ако ние бъдем зачертани, кой ще лекува, знахарите ли, попита реторично той.

"На днешната среща очаквам да разберем къде е проблемът, защото според мен той е системен. Колегите твърдят, че на родилката е било предложено да бъде приета в болницата, но тя е отказала, което не знам дали е истина и не искам да коментирам, за да не причиняваме допълнителни страдания на родителите. Лекарска грешка е медицински термин и никой друг, освен медицинско лице не може да я установи", категоричен бе проф. Миланов.

Той се усъмни, че увеличаването на глобите за болниците няма да доведе до нищо, като даде пример скатастрофите по пътищата, които не намаляват, въпреки глобите за водачите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1106 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.11.29 | 19:59

1
Браво професоре. Най-после някой да каже истината в очите.

Добави коментар

Водещи новини