Нов финансов скандал удари кабинета на Дейвид Камерън

  • 08 април 2016 14:39

  • 2232
  • 0
Нов финансов скандал удари кабинета на Дейвид Камерън
© gettyimages (архив)

Нов финансов скандал се разрази в британското правителството, предаде ТАСС.

Правосъдният министър Майкъл Гоув обвини премиера Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. в незаконно използване на 9 млн. паунда от държавния бюджет. Според Гоув отпечатването на 27 млн. брошури, в които поданиците на Обединеното кралство се призовават да гласуват против британското излизане от Европейския съюз (Брекзит) на референдума на 23 юни 2016 г. "Тези пари можеха да бъдат насочени към много по-важни области, например към здравеопазването", заяви един от най-близките съратници на Камерън. Към критиките се присъедини и лондонският кмет и близкият приятел на министър-председателя - Борис Джонсън. "Това е безсмислено харчене на пари", каза градоначалникът.

Премиерът, от своя страна заяви, че няма да отговаря на обвиненията. "Смятам, че критиките не са издържани юридически", заяви стопанинът на Даунинг стрит 10.

Името на британския премиер бе замесено и в скандала "Панамагейт". Той бе обвинен, че е участвал в инвестиционен фонд на покойния си баща – Йън Камерън и по този начин е избегнал плащането на данъци. "Нямам нито една акция в офшорна фирма", заяви в отговор министър-председателят.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини