Задържаха 4-има мъже за фалшиви шофьорски книжки

  • 08 април 2016 11:06

  • 3063
  • 1
Задържаха 4-има мъже за фалшиви шофьорски книжки
©

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми четирима мъже за изготвяне на фалшиви свидетелства за управление на МПС. За извършител на престъплението е посочен 44-годишен пловдивчанин, а останалите трима – 45-годишен от Кричим и други двама от Пловдив – на 32 и 33 години, като подбудители и помагачи.

От Прокуратурата посочват, че на 6 и 7 април са извършени претърсвания на общо шест адреса, обитавани от четиримата обвиняеми на територията на Пловдив и Кричим. При извършените обиски са иззети в оригинал три свидетелства за управление на МПС на български граждани и три талона за тях, които са били преправени.

Те са били с премахната горната част с истинските данни на притежателя и върху нея залепено фолио с личните данни на лицето, за което са предназначени. По същия начин са били изработени и три лични документа на чужди граждани, между които грък и испанец, и предстои да се установи предназначението им.

При претърсванията са иззети още компютри, фолио, принтер и други консумативи. Установено е, че една неистинска шофьорска книжка, заедно с талона, се е предлагала за около 1 500 лева, като четиримата са си разпределяли сумата. Дейността е била извършвана от началото на годината до момента.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3063 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.04.10 | 16:28

1
Много левашки фалшификат, бе! Чудя им се просто!

Добави коментар

Водещи новини