Асдис: Никога не съм изневерявала на Гардар

  • 23 ноември 2011 19:45

  • 1865
  • 0
Асдис: Никога не съм изневерявала на Гардар
© Sportal.bg

Асдис Ран, или по-известна у нас като Ледената кралица, се престраши да седне срещу водещата Албена Вулева.

Оказа се, че зад блясъка, дългите руси коси, скъпите дрехи и лъскав имидж на Асдис се крие една много борбена жена, която е преживяла много, за да стигне до тук. След шеметна кариера в родната й Исландия и в Германия, русокосата красавица реши да се установи трайно в България. Днес тя е горд собственик на магазин, носещ нейната марка, а скоро прави планове да отвори втори. За бизнеса, за красотата, за това защо е родила едва на 18 години и за още много други пикантни неща ще разберете в откровеното й интервю пред Албена.

Асдис, забелязвам, че си много суетна. Толкова ли е важно това за теб?

- Разбира се, че е важно, това е моята работа и е част от кариерата ми. Затова трябва да изглеждам перфектно.

Чувстваш ли понякога лична несигурност?

- Аз имам 3 деца и е нормално да се чувствам малко несигурна. В България има толкова много красиви жени и е в реда на нещата човек да се чувства малко несигурен.

Можеш ли кажеш името на някоя българка, която те е впечатлила?

- Много от тв водещите са красиви, съпругата на Бербатов - Елена, и едно друго момиче - Диляна Попова, но не мога да помня много имена. Разбира се, доста от чалга певиците, както и Мария Илиева например, са забележителни.

Значи ли това, че одобряваш стила на чалга изпълнителките? Защото масово в България хората не ги харесват.

- Те имат свой собствен стил, който никъде по света го няма. Изглеждат великолепно.

Установи ли се вече трайно в България или все още си само временно тук?

- За момента към тук, защото открих мой магазин. Предстои откриването на втори. И двата са с моята марка "IceQueen" и се надявам да продължа да работя по този начин.



Това е много странно, защото повечето хора се опитват да бягат от тук, а ти идваш. Какво те привлича?

- Много са нещата, свободата, времето, българската кухня. Това че няма много правила, ме кара да се чувствам свободна и животът ми е по-приятен.

Казваш свободна, можеш ли да посочиш нещо конкретно?

- Не мога да посоча нещо конкретно, но става дума за атмосферата, начина на живот, изобщо хората са по-свободни и правят това, което си поискат. Например тук са по-отворени, по-топли. Тук само като вдигна телефона и кажа, че искам да излезем довечера, всички са готови.

Защо започваш бизнес, след като си модел и там ти е силата?

- Всички остаряваме и кариерата ми на модел не може да бъде вечна. Сега реших, че името ми ще остане по-дълго на пазара и по този начин мога да печеля. Имам собствена колекция гримове с моята марка, която беше най-продаваната козметика в Исландия през миналата година, а сега тези продукти ще се продават в България. Освен това имам дрехи и бельо, което е сексапилен тип американско бельо, като "Victoria's Secret".

Кажи за децата си? Избра ли им българско училище?

- Най-големият ми син Робърт е в Исландия и ходи там на училище, а за двете по-малки търся училище, не съм го избрала все още.

Какво се случва със съпруга ти и неговата кариера?

- В момента съпругът ми се възстановява тук след операция на гърба и през следващите няколко месеца ще може да играе отново.



Прави впечатление, че ти се гордееш със здравото си семейство, но имаше слухове, че изневеряваш. Как се отрази това на отношенията ви?

- Не ни се отрази по никакъв начин, защото сме свикнали да се разпространяват клюки. Разбираме, че изданията трябва да се продават.

Но все пак няма дим без огън. Каква беше причината за тези неща?

- Дори не знам как изглеждат тези хора. Единственият, когото познавам, е Лотар Матеус, защото той е треньор на националния отбор.

Искаш да кажеш, че през целия си брак си била вярна?

- Да!

Но може да е имало някакви атаки към теб, които са реални, а не слухове. Нашите мъже са много смели.

- Тук се чувствам много спокойна, никой не ме преследва и никога не съм изпадала в неудобна ситуация. Може да се страхуват от мен, не знам. Но не това търся и не ме интересува.

А ти не харесваш ли някой българин, който в подходящи условия може да ти бъде партньор?

- Бойко Борисов.



Разкажи нещо за живота в Исландия. Как се случват нещата там?

- Там е изключително красиво и безопасно за семеен живот, успели сме да запазим цялата красота на този остров. Тук е по-топло, а аз обичам слънцето.

Ще прекараш ли старините си в родината си или си си набелязала друго място?

- Никога не казвай "никога". Не знам какво ще се случи, може да се върна един ден там при моите приятели и семейство, но това няма да е в близките 10 години.

От какво семейство произхождаш?

- Майка ми беше сама и възпита мен и сестра ми в столицата. Грижех се сама за себе си, защото майка ми работеше много и мисля, че заради това съм изградила тази самостоятелност.

От това, което казваш, разбирам, че си имала тежко детство...

- Не, беше лесно, защото детството ми беше непрекъсната борба. Но е разбираемо, когато няма пари в семейството.

Каква ученичка беше? Какво образование имаш?

- Бях много добра ученичка и реших да стана фризьорка, а в Исландия това образование е 4-годишно. След това реших, че парите са малко, а работата - много и започнах да уча в бизнес училище, където бях една от трите най-добри ученички. Посещавах и други курсове по бизнес и на 18 години създадох първата си фирма.



От 15-годишна си започнала да живееш с мъж, а това в България се приема много лошо. Как те приеха в Исландия?

- Да, на 15 години имах приятел, а на 18 родих първото си дете, но такива неща се случват, никой от семействата ни нямаше против и просто така се случи.

Съжаляваш ли, че стана майка толкова рано?

- Беше за добро, защото много неща научих от този опит, не препоръчвам на всяко момиче това нещо, но специално за мен решението беше добро. Научих кое е важното в живота, как да се грижа по-добре за себе си. Много хора ми казваха, че с кариерата ми е свършено след като имам дете, но това не ми попречи да правя каквото си реша.

Сегашният ти съпруг как се разбира с детето от първия ти брак? Лесно ли беше това сприятеляване?

- Да, те са много добри приятели, а може би и колеги, защото между тях няма много голяма разлика. Мъжът ми е бил на 14-15 години, когато се е родило първото ми дете.



Ти ли командваш във вашето семейство?

- Ние сме много добри приятели и се контролираме взаимно, но не прекаляваме. Е, може би аз контролирам малко повече нещата.

Като чужденка в България, какви препоръки можеш да дадеш на народа ни?

- Бих посъветвала жените да са малко по-силни и независими. Тези тенденции се забелязват, но аз винаги се радвам, когато видя една жена, грижеща се сама за себе си.

Последвайте канала на

sportal.bg
1865 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини