Превозвачите обещават достатъчно автобуси по време на стачката в БДЖ

  • 23 ноември 2011 18:11

  • 1465
  • 2
Превозвачите обещават достатъчно автобуси по време на стачката в БДЖ
©

От БДЖ вече са изготвили списъци на около 200 влака, които утре, вероятно, няма да тръгнат от гарите или ще спрат по пътя.

Автопревозвачите нямат притеснения за задаващата се стачка. Казват, че са подготвени, информира бТВ. По техни данни на 24 ноември може да се наложи да поемат два пъти повече пътници. До сега обаче те използват едва около 30% от ресурса си. Подготвени са и допълнителни автобуси, които са част от така наречения оперативен резерв - между 10 и 15% от автопарка на съответния превозвач.

Превозвачите очакват известно напрежение по най-натоварените жп линии. Вече са разпределили допълнителен ресурс по линиите Пловдив - Асеновград и София - Перник. Създадена е и специална организация.

„При необходимост от извънредна ситуация или допълнителен пътникопоток, съответната фирма, която се нуждае от допълнителен автобус, се свързва с Националния координационен център, който, ако е в София - с регионалния отговорник за София, ако е някоя друга от областите на България - със съответния отговорник се свързва, така че в рамките на не повече от 30 минути да бъде осигурен автобус, който да генерира необходимостта от превоз. В тази връзка, това упражнение се прави вече многократно по празниците, когато има непредвидим пътникопоток”, обясни Ивайло Константинов от Националното сдружение на автопревозвачите

Оказва се, че нито БДЖ, нито синдикатите, нито автобусните превозвачи знаят дали ще има селища, които ще останат блокирани, тъй като единственият транспорт до тях е железопътният.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1465 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Баща ви!

2011.11.23 | 23:30

2
Как ще се вдигнат на стачка, като шефа им е един и същ? Сега ще лапат още повече пари. Пускат повече автобуси, надуват цените :) и са си постигнали хорицата целта. Умно, изпълнено с финес.... поздравления!
1

2011.11.23 | 23:28

1
Вместо да сте солидарни с колегите си, вие им подливате вода с действието си. Вдигнете се на стачка всички и блокирайте държавата. Да видим тогава как ще размислят Дянков, Боко и сие и ще се правят на неотстъпчиви.

Добави коментар

Водещи новини