Топлинните счетоводители тръгват на отчет

  • 05 април 2016 07:16

  • 1258
  • 0
Топлинните счетоводители тръгват на отчет
© Булфото (архив)

До края на тази седмица топлинните счетоводители ще обявят датите за отчитане на топломерите по радиаторите в домовете на абонатите, пише Монитор.

Основната маса на топлофицираните българи е в София, където столичната топлофикация вчера обяви края на отоплителния сезон. За сравнение миналата година това се случи на 26 април.

Фирмите за дялово разпределение задължително трябва да дадат две дати за отчет, едната от които трябва да е в неработен ден. Графикът се разлепва на видимо място във входа. И на двете дата посещението е безплатно, тоест то вече е калкулирано в цената за дялово разпределение. Ако пропуснете и двете дати обаче, трябва да си платите.

Най-важният момент след спирането на парното е да не изтървете изравнителната сметка. В столицата изравнителните сметките се бавят най-много, но обикновено са готови до 5 юли. След получаването им тече 30-дневен срок за рекламации по показанията на уредите.

Според действащите разпоредби клиентите, които не са осигурили достъп могат да поискат допълнителен отчет и преработване на изравнителната сметка в тримесечен срок от получаване на изравнителната сметка от упълномощения за сградата представител. След изтичане на срока не се приемат нови рекламации и не се преработва изравнителната сметка.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1258 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини