Необичайни истории с похищения на самолети

  • 31 март 2016 20:11

  • 1499
  • 0
Необичайни истории с похищения на самолети
©

Тези дни 59-годишният професор по история от университет в Кайро Сейф ад-Дин Мустафа похити пътнически самолет А320 на авиокомпания EgyptAir, изпълняващ полет от Александрия до Кайро. По желание на пътника лайнерът се приземи на летището в Ларнака, Кипър.

Мъжът пусна повечето заложници, търсеше политическо убежище, а също така предаде на своята бивша съпруга, живееща в Кипър, плик с писмо от 4 страници, написано на арабски език. Този колкото куриозен, толкова и сериозен случай стана повод наяве да се извадят още подобни инциденти.

Първият в историята

Според някои данни това е първият случай на похищаване на самолет. Действието се развива в Мексико през 1929 година. Неговата истинност се оспорва, тъй като историята става известна 40 години след самото събитие. А единственият човек, който я споменава, е американски пилот от мексиканска пощенска компания на име Джей Ховард Деселес с прозвището Док. Той трябвало да закара товар в Гуадалахара. На летището при него идва помощникът на един от най-известните по това време бандити в Мексико - Панчо Виля -"генерал" на Сатурнино Седильо. Той не идва сам, а в компанията на няколко въоръжени мъже. Поискал от Док да лети по точно определен маршрут, без карта, а по устни указания. Пилотът се приземява в безлюден район. Там е държан в плен в продължение на няколко часа, а след това е пуснат, заедно със самолета.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1499 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини