ИД призова мюсюлманите в Германия към атентати

  • 31 март 2016 13:21

  • 3469
  • 3
ИД призова мюсюлманите в Германия към атентати
©

"Ислямска държава" е публикувала в интернет снимки и призиви към германските мюсюлмани, с които ги приканват да извършат нападения в Германия, подобни на тези в Брюксел. Като цели са посочени канцлерството и летището в Бон, предаде Ройтерс, позовавайки се на разузнавателната група SITE.

Европа е в състояние на повишена готовност след самоубийствените атентати в белгийската столица от миналата седмица, когато загинаха 32 души.

Вчера Франция съобщи, че повдига обвинения срещу мъж, заподозрян в планиране на нападение.

Публикуваните от "Ислямска държава" снимки и графики в германски медии, включват лозунги на немски, призоваващи мюсюлманите към насилие срещу "врага на Аллах". Федералната криминална служба (БКА) обаче заяви, че публикуването на снимките не налага допълнителни мерки за сигурност.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3469 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Лиляна

2016.04.04 | 14:09

3
Защото приютяват емигранти мюсолмани ли?Това значи че между терористите и обикновенните мюсолмани няма нищо общо.Една група немалка от озверели млади хора които искат собствена държава чрез която да сеят жестокост и страх по света решават да събират други със слаби ангели за да ги последват.И какъв е смисъла от цялата работа,смисъла е че не искат никой да им руши змииското гнездо ,искат да си останат най жестоката и свирепа организация която от позиция на силата да всяват ужаси в света ,това им харесва ,но нямя да стане. По голямата част от човечеството иска спокойствие мир,уважение и любов. Това е градивното,другото е грозно,сиво ,пошло и тъжно.С ниско самочувствие и слаби ангели могат да мислят по този начин.

2016.04.02 | 01:20

2
Така и се пада на Европа щом не иска да подпише транснационалното търговско споразумение и да стане роб на САЩ .
ХХХ

2016.04.01 | 23:51

1
НЕКА ИМ.............И В ДЕТСКАТА ГРАДИНА ЗНАЯТ ЗАЩО.....

Добави коментар

Водещи новини