Мъж отвлече самолет и поиска убежище в Кипър (обновена+видео)

  • 29 март 2016 09:27

  • 9381
  • 3
Мъж отвлече самолет и поиска убежище в Кипър (обновена+видео)
© gettyimages (архив)

Пътнически самолет на египетска авиокомпании бе отвлечен и извърши принудително кацане в кипърския град Ларнака, предаде РИА Новости.

Леталният апарат, на чийто борд има 62-ма души, бе похитен по време на рейс от пристанището в африканската страна Александрия до египетската столица Кайро. По данни на арабска медия престъпникът е един и той е казал, че е въоръжен с колан с експлозиви, а сигналът за отвличането бе подаден от капитана на полета.

Представителите на властите на средиземноморската островна държава започнаха преговори с похитителя, който по данни на Би Би Си е либиец и се казва Ибрахим Самаха. Африканецът, който има двойно гражданство (египетско и американско), освободи пътници, но задържа членове на екипажа и поиска служителите на реда да се изтеглят от на летището. Мъжът също заяви, че иска да предаде писмо от четири страници на бившата съпруга на Самаха. Жената се казва Марина Парасху и тя има четири деца от африканеца, който преподава ветеринарна медицина в американски университет. Тя е тръгнала към аерогарата. Мъжът също поиска политическо убежище в страната. Според роднини на Самаха техният близък страда от психично заболяване.

Президентът на Кипър Никос Анастиадис официално обяви, че похищението не е терористичен акт. "Зад събитията в Ларнака стои жена", каза той на съвместна пресконференция с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц. Германският политик е на посещение в Никозия.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
9381 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Важно!

2016.03.30 | 10:38

3
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
tranzistor

2016.03.29 | 14:01

2
Добре де, как така минаваш летищните проверки с колан с експлозиви???
Леоне

2016.03.29 | 11:38

1
Фалшива снимка!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини