Лекари от още пет области се включват в протестите

  • 29 март 2016 08:46

  • 1656
  • 0
Лекари от още пет области се включват в протестите
©

Продължава протестът на личните лекари в страната. Днес към колегите си, които започнаха протеста вчера, се включват медиците от още пет области. Това са Сливен, Смолян, Перник, Пазарджик и Ловеч.

Вчера въстанаха общопрактикуващите лекари от Кюстендил, Велико Търново, Разград, Сливен и Ямбол. Лекарите са недоволни от рамковия договор, наложен служебно от Здравната каса.

Още вчера беше обявено, че поетапно към започналите протеста в понеделник ще се присъединяват и лекари от други райони. Медиците твърдят, че здравните власти манипулират обществото с информацията, която дават. От предвиденото увеличение на парите за извънболнична помощ само 2 милиона лева на практика отиват при личните лекари. Увеличеният брой направления всъщност означава 0.008 направления на човек отгоре, сочат сметките на докторите, съобщава БТВ.

От НЗОК успокоиха, че взимането на пръстов отпечатък от пациентите ще влезе в сила само за болниците от средата на тази година и засега няма да натоварват общопрактикуващите лекари с това задължение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1656 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини