Актове на здравните инспектори в Търговище

  • 29 март 2016 07:29

  • 1144
  • 1
Актове на здравните инспектори в Търговище
© Getty Images/Guliver

4 акта съставиха здравните инспектори в Търговище при извършени над 300 проверки на обекти с обществено предназначение. 25 от инспекциите са били във фитнес зали относно нотифициран продукт, опасен за здравето на хората – мастило за татуировки с произход САЩ. При извършените проверки не е открита цитираната стока, информираха от Регионалната здравна инспекция.

За установени несъответствия със здравните изисквания са наложени санкции за търговия с дрехи втора употреба без сертификат за дезинфекционна обработка в магазин в община Попово, за подаване в потребителската мрежа на вода от централно водоснабдяване с лоши микробиологични показатели в община Антоново и за работа с разтвор за дезинфекция на повърхности с ниска концентрация в детско заведение отново в община Антоново.

Издадени са и 6 предписания. половината от тях са за контрол върху качеството на водата в експлоатационни райони Търговище и Антоново и по едно за допълнително хлориране на водата в населено място в община Опака, за привеждане в изправност на изкуствена вентилация в селскостопанска аптека в община Търговище и а спиране реализацията на дрехи втора употреба без сертификат за дезинфекционна обработка в магазин в община Попово.

Други 158 проверки са извършени във връзка с изпълнение разпоредбите на Закона за здравето. Проверени са 118 обекта с обществено предназначение и 12 лечебни и здравни заведения за спазване на забраната за пушене. "Проверките са извършени включително и в обекти с нощен режим на работа. В 1 от проверените обекти за хранене и развлечение в община Търговище се констатира допускане на тютюнопушене от клиенти, за което е съставен акт на юридическо лице" информираха от РЗИ.

Последвайте канала на

Калина Христова
1144 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
попово

2016.07.04 | 21:29

1
Селтаци големи са в тва Попово, ядат домати с колците има един Тишаната той е най голем селчо.

Добави коментар

Водещи новини