Свинският грип дойде

  • 22 ноември 2011 20:52

  • 1199
  • 2
Свинският грип дойде
©

Свинският грип вече официално е тук за новия зимен сезон.

Има потвърдена положителна проба за щам А1, каза проф. Мира Кожухарова от Националния център по заразни и паразитни болести, който отбеляза 130 г. от създаването си. От 56 проби на болни със съмнение за грип положителни се оказали само две. Едната е за вирус от типа В, а другата - А1 (H1N1), пише "24 часа".

Има увеличена заболеваемост от остри респираторни инфекции, но това е нормално за това време на годината, допълни проф. Кожухарова. Все още не е ясно кога ще бъде пикът им - преди или след Коледа. Грипните вируси се развиват по своя собствена логика, допълни проф. Кожухарова. Те не са свързани със сезона или температурата навън. Вирусите се разпространяват по въздушно-капков път и лесно се променят. Когато щамовете не са съвсем нови, епидемията обикновено започва към края на декември или началото на януари, каза проф. Кожухарова. При масовите пътувания сега по-лесно се разпространявали лесно предаваните инфекциозни заболявания.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1199 2

Коментари 2

Добави коментар

2011.11.23 | 02:44

2
Като лидер в областта на технологиите и иновациите,най-добрите световни спортисти и клубни отбори, над 90% от професионалните баскетболисти и 50% от професионалните футболни отбори носят McDavid HexPad ™ всеки ден. Ако спортувате и имате нужда от ортези, протектори и предпазно облекло www.sportnamedicina.com
свинският грип дойде

2011.11.23 | 02:44

1
треперете, политици!

Добави коментар

Водещи новини