Захариева обжалва отказа на ВСС да наложи дисциплинарно наказание на Желявска

  • 23 март 2016 17:13

  • 1126
  • 0
Захариева обжалва отказа на ВСС да наложи дисциплинарно наказание на Желявска
© Булфото

Министърът на правосъдието Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на обжалва пред Върховния административен съд решението на Висшия съдебен съвет, с което не бе наложено дисциплинарно наказание на съдията от Софийския градски съд Богдана Желявска. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

На 12 февруари 2015 г. председателят на Върховния касационен съд и министърът на правосъдието са предложили образуване на дисциплинарно производство за допуснати нарушения по Закона за съдебната власт срещу Богдана Желявска в качеството й на заместник-председател на Софийския градски съд.

С решение от 10 март 2016 г. ВСС отказа да наложи наказание на Желявска.

"Считам, че решението на ВСС е неправилно поради нарушения на административнопроизводствените правила, противоречие с материално правни разпоредби и несъответствие с целта на закона", се посочва в жалбата на министъра, с която се иска изцяло отмяна на решението на ВСС. В жалбата се посочва, че направените от дисциплинарния състав и възприети от ВСС изводи за извършеното нарушение са неправилни и необосновани.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1126 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини