Официално: Третият атентатор от Брюксел се издирва (обновена)

  • 23 март 2016 14:53

  • 3944
  • 0
Официално: Третият атентатор от Брюксел се издирва (обновена)
© gettyimages (архив)

Третият атентатор от летище "Завентем" в Брюксел още е в процес на издирване, предаде Би Би Си.

Днес белгийският прокурор Фредерик ван Льов обяви на специална пресконференция, че Наджим Лахрауи не е арестуван. По-рано се появи информация за задържането на извършителя на терористичния акт на международната аерогара край столицата на западноевропейската държава, която по-късно бе отречена. Обвинителят също заяви, че на станцията на метрото Маалбек се е взривил единият от братята ел Бакрауи - Халед. "Самоубийственият атентат на летището е извършен от Ибрахим ел Бакрауи", каза още представителят на прокуратурата. "В Завентем е имало още един атентатор, чиято самоличност все още не е установена", допълни той.

Ван Льов също отрече на мястото на атентата в Завентем да е било откривано огнестрелно оръжие. Вчера се появи информация за откриването на автомати Калашников на терминала, който стана сцена на масовото убийство.

Прокурорът в същото време заяви, че при операция на полицията, са били арестувани двама души. Той посочи, че  са били открити 15 килограма експлозиви и 30 литра ацетон. "Също така намерихме предсмъртно писмо на Ибрахим ел Бакрауи. Той се оплаква, че всички го следят и той не знае какво да прави", разясни прокурорът и посочи, че посланието на единия от атентаторите е било запаметено в лаптоп, изхвърлен на боклука. Преносимият компютър е бил открит от служители по чистотата, допълва РИА Новости.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3944 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини