Тридневен траур в Белгия

  • 22 март 2016 19:14

  • 2053
  • 3
Тридневен траур в Белгия
© Getty Images/Guliver

Белгийското правителство обяви тридневен траур за жертвите на атентатите в международното летище и метрото на Брюксел, предадоха световните агенции, като цитираха говорителя на премиера на Белгия Фредерик Кодлие.

Траурът продължава от днес до четвъртък. Кметът на Брюксел Иван Мейор съобщи, че сред ранените има хора от различни националности и предупреди, че идентифицирането на жертвите ще отнеме време заради хаотичната ситуация, предаде Франс прес. По последни данни при двете експлозии на летището в Брюксел са убити 14 души, а 96 са ранени.

В атентата на метростанция Малбек вероятно убитите са двайсетина, а ранените - 106, от които 17 са в тежко състояние. Взривът във влакчето на метрото е бил толкова силен, че са рухнали три стени на подземен паркинг, намиращ се в съседство с метростанцията, каза говорител на противопожарната служба на Брюксел.

Белгийската агенция Белга съобщава, че полицията е приключила с претърсването на летището за бомби или взривни материали. Сега там работят съдебномедицински експерти, а пожарникари оценяват стабилността на сградата след експлозиите.

Белгийска телевизия разпространи кадри от охранителните камери летището на трима млади мъже, които може да са извършили атаката. На кадрите се вижда как те вървят един до друг, като всеки бута количка с куфари.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2053 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бай Кольо

2016.03.23 | 07:02

3
Започвам да мисля,че Тръмп беше прав,като обяви,че САЩ трябва да забранят влизането на мюсюлмани в щатите ,и че същото трябва да направим в Европа.В противен случай,ако не дъщерите ни,то внучките ни може да ходят с БУРКИ.

2016.03.23 | 07:02

2
БИЛ СЪМ ТАМ И ВИДЯХ. БЕЛГИЯ И ХОЛАНДИЯ СА СИГАНСКИ ДЪРЖАВИ......СРАМ И ПОЗОР..........ЗАПРИЛИЧАЛИ СА НА КАПАЛА ЧАРШИЯ........

2016.03.23 | 04:29

1
Не ми дреме нито за Белгийците и ли за другите от западна европа за тях сме роби или безплатна работна ръка!

Добави коментар

Водещи новини