Ген. Киров: Терористите вече са на по-високо ниво, винаги са с крачка пред службите

  • 22 март 2016 11:02

  • 3899
  • 6
Ген. Киров: Терористите вече са на по-високо ниво, винаги са с крачка пред службите
© Булфото

Наличието на големи ислямски общности на територията на Белгия и Франция са предпоставка за атаки като тази на летището в Брюксел. Този терористичен акт е и отговор на операциите, които провеждат силите за сигурност на Белгия и Франция. Има сериозни основания да се смята, че можем да очакваме още такива акции в този регион. Това каза пред Радио София бившият шеф на разузнаването у нас ген. Кирчо Киров.

„Става дума за издигане на дейността на терористичните организации на едно по-високо ниво. Извършват се терористични операции на няколко места с елементи на военна организация т.е. с елементи на сериозна логистика - това показаха атентатите в Париж от преди няколко месеца. Последните действия на френските и на белгийските специални служби показаха, че терористичните актове на територията на Франция  са подсигурени с дейността на няколко десетки лица“.

Залавянето на Салах Абдеслам е само черешката на тортата в този момент, но с навлизането на огромните бежански маси на територията на Западна Европа опасността от терористични актове сериозно беше завишена, каза ген. Киров. Мерките за сигурност не само по летищата, но и по гарите, метростанциите, на места където се събират големи маси от хора ще бъдат изключително засилени, добави той.

Ген. Киров коментира, че е необходимо поддържане на режим на координация и взаимодействие със специалните служби на съседните страни, особено след насочването на бежански потоци към нашата територия. Опасността за нас е реална и затова службите на България трябва да са в постоянна готовност. 

Пред Нова телевизия ген. Киров заяви, че терористите винаги вървят поне една крачка напред пред службите. Това са затворени общности, което прави добиването на превантивна информация изключително трудно. Наличието на униформени по улиците всява респект, но това не е насочено към придобиване на предварителна информация. Нито една служба не е в състояние да се справи сама с тази опасност. Тук най-важното е придобиването на информация от собствени източници, както и придобиването на информация от партньорски служби, коментира още бившият шеф на разузнаването.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3899 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
черни терористи са снимани много

2016.03.23 | 12:57

6
За експерти огледайте фотографии на тежко увредена биосферна охрана 1913 година и 1923 година..в СССР може д а гледате заснети кадри до ликвидацията на армият а командвана от Паулус..Вижда се точно подобно следене на всеки с черно обсебващо убииствено поле както на кадрите от БРюксел Известната голяма криза в САЩ и КАНАДА е направена от черни проникнали терористи
Благодарение на корумпирани работата размириса

2016.03.23 | 12:54

5
НАй големи успехи терористите постигнаха с продажбат а на нагло престъпна техника з а производство на холограмни оръжия .. Благодарение на мощната Биосферна охрана обаче въпреки че ползват остро корумпирани подставени на власт все още няма заповед з а убииства на стотици милиони преродени и като хора с цел изкърпване на тежко терористични пробиви вкл причинени от нови винетки..

2016.03.22 | 22:46

4
КУХ....АМА МНОГО КУХ......

2016.03.22 | 22:45

1
Защо са с крачка напред, те ли са по умни, или някои са по глупави..., наивни...демократични, хуманни...
Ку.рю

2016.03.22 | 22:45

3
С няколко крачки вече са напред, щото имат кауза, колкото и изкривена за нас да е тя. А каузата на толерастите каква е - знаменцето с цветовете на дъгата... тъжно, но факт! RIP, Europe...
NRJ

2016.03.22 | 22:45

2
Кирчо, ти първо върни ония 5 млн.лв. дето окраде, пък тогава се изказвай.

Добави коментар

Водещи новини