Привърженици на Юлия Тимошенко блокираха следствения арест

  • 22 ноември 2011 11:06

  • 597
  • 0
Привърженици на Юлия Тимошенко блокираха следствения арест
©

Участници в акация за подкрепа на бившия украински премиер Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и блокираха входа на следствения арест, където лежи тя, предаде РИА Новости.

На подстъпите към сградата са блокирани и девет коли не могат да излязат от комплекса. Около 50 подкрепящи осъдената на 7 години за неизгодни газови договори затвор носят плакати, изказват се на импровизирана трибуна и скандират за освобождаването на бившия премиер. Тя по данни на защита е в лошо здравословно състояние и не може да се придвижва почни 20 дни. Точната диагноза не е поставена.

Участниците твърдят, че са се събрали по повод началото на Оранжевата революция. През 2004 г. тогавашните опозиционни лидери Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и и Виктор Юшченко не признават резултатите от президентските избори, спечелени от сегашния държавен глава Виктор Янукович. След няколко седмици протести се провежда още един тур, който издига Юшченко на власт.

На днешния празник властите забраниха масови прояви на площад "Независимост", около парламента и президентството в Киев. Опозицията обаче заяви, че няма да де съобрази с решението.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
597 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини