Пловдив излиза на червено: 30 млн. дефицит в хазната

  • 22 ноември 2011 09:56

  • 726
  • 0
Пловдив излиза на червено: 30 млн. дефицит в хазната
©

Очакваме около 15% дефицит в общинския бюджет към края на годината, съобщи в предаването Дарик кафе кметът Иван Тотев. Прогнозите на депутата Менда Стоянова се оказаха реалистични, уточни той.

Това налага някои обществени поръчки да бъдат прекратени. Вече е спряна поръчката за почистване на шахтите, която е на стойност 800 000 лв. на година, съобщи още кметът.

Той заяви, че ще бъде наета консултанска фирма, която ревизира участието на община Пловдив в смесеното дружество „Пълдинтуринвест". Тотев заяви, че няма да се тегли заем за ремонт на вътрешнокварталните улици. Минимум 4 млн. лв. ще бъдат харчени целево всяка година за това, като програмата за ремонти ще бъде съобразен с плана, който ще представят районните кметове.

Община Пловдив ще тегли единствено заеми, които ще генерират финансов ресурс, като например реставрационни дейности в Стария град, обясни още кметът Иван Тотев в предаването Дарик кафе. Ще бъде направен пълен одит на ОП „Чистота", като от 1-ви януари общинското предприятие ще се слее с „Градини и паркове". Тотев обаче не пожела да отговори категорично дали зам.-кметът Титюков трябва да поеме отговорността за договора с паяците, за който новата общинска администрация ще де направи всичко възможно да бъде прекратен. Зам.-кметът Александър Държиков обсъди тази сутрин казуса с юристи и консултанти на Консорциум „Паркинги и гаражи".

Последвайте канала на

Novini.bg
726 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини